Ολική αλλαγή στην όψη του λιμανιού Θεσσαλονίκης προβλέπεται να πραγματοποιηθεί αν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση της αναδόχου εταιρίας «Ευρωσύμβουλοι ΑΕ – ΕΥΡΩ-ΤΕΚ Ανώνυμος Μελετητική Εταιρία» για την δημιουργία τεσσάρων μαρίνων στις περιοχές: Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, 1ος Προβλήτας ΟΛΘ, Κήποι Νέας Παραλίας και θέση Ομίλων Φίλων Θαλάσσης και Ιστιοπλοΐας.

Το έργο καθίσταται αναγκαίο, αφού η παραμέληση του υδάτινου χώρου της Θεσσαλονίκης  σε συνδυασμό με τους 1250 λιμένες που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά χαρακτηρισμένοι ως τουριστικοί λιμένες είναι μόνο οι εξής: Κέρκυρας, Αλίμου, Λευκάδας, Ζέας, Πόρτο Καρράς, Φλοίσβου, Καλαμάτας και Σάνη Χαλκιδικής, έχουν φέρει σε δυσμενή θέση τόσο την Θεσσαλονίκη όσο και ολόκληρη την χώρα στον ανταγωνισμό θαλάσσιου τουρισμού αφού Κροατία, Τουρκία και Ιταλία εμφανίζονται να υπερτερούν .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο δεν προβλέπει μόνο την δημιουργία των μαρίνων αλλά ακόμα και κυματοθραύστες, αποβάθρες, πεζογέφυρες, χώροι στάθμευσης, χώροι εστίασης και υγιεινής. Ο προϋπολογισμός αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ ενώ θα υλοποιηθεί μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η πρόταση θα συζητηθεί την Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης