Ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας και από την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου παρουσιάστηκε με δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργος Βλασσόπουλος.

«Είναι μια τεράστια επιτυχία για το μπάσκετ και κατ’ επέκταση τον ελληνικό αθλητισμό. Σε ένα δύσκολο τουρνουά καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τις δικές μας δυσκολίες με τον τραυματισμό του Σαρικόπουλου και την ίωση που ταλαιπώρησε τον Σλούκα και φτάσαμε να διεκδικήσουμε το χρυσό μετάλλιο», είπε ο προπονητής της Εθνικής και συνέχισε: «Στον τελικό δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Χάσαμε το ρυθμό μας στο δεύτερο δεκάλεπτο και σε κάποια κρίσιμα σημεία αστοχήσαμε σε βολές και ελεύθερα σουτ. Γυρίσαμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν είχαμε την απαιτούμενη διάρκεια. Υπάρχει πίκρα τώρα, αλλά όταν καταλαγιάσει θα φανεί το μέγεθος της επιτυχίας. Δικαιολογήσαμε απόλυτα τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός προπονητής ευχαρίστησε όλους όσοι εμπιστεύτηκαν και στήριξαν την ομάδα: «Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της FIBA Europe, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, για την τιμή που μου έχουν κάνει να είμαι ο προπονητής αυτής της ομάδας. Επίσης, να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν όλη τη χρονιά. Τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Σπύρο Βασιλακόπουλο, τον έφορο της ομάδας, Γιώργο Κόνιαρη, τον γιατρό Κωνσταντίνο Παρίση, τον φυσιοθεραπευτή Τηλέμαχο Τσαγκρώνη και βέβαια τους προπονητές, Γιώργο Προεστό και Σεραφείμ Θεοδοσίου, με τους οποίους δουλέψαμε όλη τη χρονιά μαζί. Επίσης θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στην κόρη μου που γεννήθηκε μόλις πριν από έναν μήνα και στη γυναίκα μου».

Μετά το τέλος του αγώνα δηλώσεις έκαναν και οι παίκτες της ομάδας.

Νώντας Παπαντωνίου: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την πορεία μας. Μας έλειπε όμως το κάτι παραπάνω. Κερδίσαμε πολλές εμπειρίες. Μπράβο σε όλους. Αποδείξαμε ξανά ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερη προσοχή στις ομάδες μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημήτρης Κατσίβελης: «Ήταν σκληρό ματς και οι ΗΠΑ απέδειξαν πως είχαν βάθος στον πάγκο. Δεν αντέξαμε στο ρυθμό τους και χάσαμε. Πολύ σημαντική δεύτερη θέση, αλλά τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα».

Γιάννης Αγγελόπουλος: «Θα μου μείνει αξέχαστο. Συγχαρητήρια σε όλους. Μας μένει η πικρία που το χρώμα του μεταλλίου δεν ήταν χρυσό».

Βαγγέλης Μάντζαρης: «Αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα. Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν ήμασταν στην μέρα μας και αυτό μας πρόδωσε τελικά».

Γιάννης Καραθανάσης: «Αποδείξαμε ότι πέρσι το χρυσό στο ευρωπαϊκό δεν ήρθε τυχαία. Ήμασταν έτοιμοι για τον τελικό, όμως το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως θα περιμέναμε. Είμαστε δεύτεροι στον κόσμο. Είναι μεγάλη επιτυχία».

Κώστας Παπανικολάου: «Έπρεπε να ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους με τα τρίποντα και τους αιφνιδιασμούς. Δείξαμε χαρακτήρα στην επανάληψη, αλλά πληρώσαμε τα λάθη μας. Δεν κερδίζεις κάθε μέρα ένα ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη τιμή για μας».

Γιώργος Γεωργάκης: «Μπορούσαμε να πάρουμε το χρυσό. Δεν είμαι ευχαριστημένος από τη δεύτερη θέση. Είναι, βέβαια, μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν είναι η πρώτη θέση».

Κώστας Σλούκας: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Δεν ήταν άτρωτη ομάδα οι ΗΠΑ. Μπορούσαμε να τους κερδίσουμε. Σήμερα, είναι χαρούμενη μέρα για τον πρώτο και τον τρίτο. Εμείς έχουμε μια πικρία».

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς: «Ήμασταν άτυχοι στον τελικό. Πρέπει όμως να έχουμε ψηλά το κεφάλι. Είναι σημαντική επιτυχία η δεύτερη θέση σε ένα παγκόσμιο. Περιμένουμε, πλέον, να δούμε πως θα μας υποδεχτούνε οι ομάδες μας και αυτοί που μας πιστεύουν».

Νίκος Παππάς: «Κρίμα. Μπορούσαμε καλύτερα στον τελικό. Είχαμε κακή περιφερειακή άμυνα σε αρκετές φάσεις και το πληρώσαμε. Αν μας έδινε κάποιος στην αρχή της διοργάνωσης το ασημένιο μετάλλιο, θα το παίρναμε και θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Τώρα που φτάσαμε στον τελικό τα συναισθήματα είναι διαφορετικά».

Λεωνίδας Κασελάκης: «Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα. Δείξαμε ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι εδώ. Αν είχαμε λίγη παραπάνω συγκέντρωση και τύχη θα ήμασταν εμείς οι νικητές».

Ζήσης Σαρικόπουλος: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια στον ημιτελικό και ίσως αυτό να μας στοίχισε σήμερα. Σε κάποια σημεία αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Δεν είχαμε το ίδιο πάθος με χθες. Είναι μεγάλη μου τιμή που είμαι μέλος σε αυτή την ομάδα. Η περσινή μας επιτυχία δεν ήταν τυχαία».

Συγχαρητήρια από τον Πρωθυπουργό

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τηλεγράφημά του έστειλε τα συγχαρητήρια του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Auckland στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Εφήβων. Η δήλωση του Κώστα Καραμανλή αναφέρει:

 «Η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ των Εφήβων έφτασε στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ, κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους.

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στους παίκτες μας, στον προπονητή και σε όλο το τεχνικό επιτελείο, σ όλους όσοι εργάστηκαν για τη νέα μεγάλη επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού».

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου ενώ τους παίκτες και τον προπονητή συνεχάρη με δήλωση του ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Κ. Γκιουλέκας.

(Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή 12 Ιουλίου, 16:48)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης