ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου  2013, στο Ε.Β.Ε.Π., Ημερίδα για τους ωφελούμενους του προγράμματος της Α.Σ. «ΚΑΝΘΑΡΟΣ» που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο της πράξης «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Δήμο Πειραιά».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ Ν. Μανεσιώτης,  ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη και η προστασία ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα ιδιαίτερα στην σκληρή πραγματικότητα και την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπου οι θέσεις εργασίας συνεχώς μειώνονται, καθώς αποκτώντας τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες θα υπάρξουν περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην τοπική αγορά εργασίας, καλύπτοντας πραγματικές και διαπιστωμένες ανάγκες.

 

Την παρουσίαση των δράσεων του έργου έκανε ο κ. Γ. Γαλανός, Λέκτορας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίησή του και ενημέρωσε ότι  έχει ολοκληρωθεί η επιλογή των ωφελουμένων του σχεδίου δράσης από το σύνολο των δυνητικά ενδιαφερομένων (ολοκλήρωση της Δράσης 7. «Αρχική Συμβουλευτική: Ενέργειες υποδοχής και επιλογής των ωφελουμένων για την συμμετοχή τους στο σχέδιο») και στη παρούσα χρονική στιγμή πραγματώνεται η συμβουλευτική υποστήριξη με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων (σε εξέλιξη η Δράση 8). Επίσης, όπως είπε, σχεδιάζεται το πρώτο FORUM εργασίας, το οποίο θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα Μαρτίου 2013 – Απριλίου 2013 & θα στοχεύει στην ενημέρωση και προσέλκυση επιχειρήσεων της τοπικής κοινωνίας, που θα συμμετάσχουν στα επόμενα δύο forums, όπου θα επιχειρηθεί η σύζευξη της ομάδας των άμεσα ωφελουμένων (άνεργοι ευάλωτων κοινωνικά ομάδων) με τους εμμέσως ωφελουμένους (επιχειρήσεις και επιχειρηματίες της τοπικής κοινωνίας της πράξης).

 

Επίσης, έγιναν εξειδικευμένες εισηγήσεις από την κα Γ. Κουκουβέ – Συνεργάτης ΚΜΟΠ και την κα Μ. Βουγιουκλάκη – Στέλεχος  ΚΟΔΕΠ.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 80, δυνητικά ωφελούμενοι, συμμετέχοντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης