Δεν κατέληξαν σε συμφωνία Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι για την αποφυγή δημοσιονομικών περικοπών, ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρά τις συνεχείς διαπραγματεύσεις.

Οι περικοπές αφορούν σε στρατιωτικές και κοινωνικές δαπάνες, ενώ, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου. Οι Δημοκρατικοί επιμένουν ότι η επιβολή φορολογικών αυξήσεων θα πρέπει να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε συμφωνία, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται αντίθετοι σε αυτό το σκεπτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κόμματα έχουν λιγότερο από 24 ώρες στη διάθεσή τους προκειμένου να πετύχουν κάποιο συμβιβασμό, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα πλήξουν βάναυσα την αμερικανική οικονομία ,την ώρα που οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στους επικεφαλής των κομμάτων συνεχίζονται αδιάκοπα.

Συμφώνα με δηλώσεις του, ο Ομπάμα επιρρίπτει ευθύνες στους Ρεπουμπλικάνους επισημαίνοντας ότι «έχουν ψηφίσει ώστε να αφήσουν ολόκληρο το βάρος της μείωσης του ελλείμματος να πέσει στη μεσαία τάξη» και κατηγορώντας τους πως είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν την υλοποίηση των περικοπών, αντί να «κλείσουν έστω μία φορολογική τρύπα που ευνοεί τους πλουσίους και τους διασυνδεδεμένους».

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης