Τη δική του «μάχη» συνεχίζει να δίνει το βουνό των θεών για μια θέση ανάμεσα στα «Επτά Θαύματα της Φύσης».

Ο Όλυμπος πέρασε και τη δεύτερη φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση μεταξύ των 77 μνημείων της φύσης που πέρασαν στην επόμενη φάση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενος στόχος τώρα είναι η πρόκριση στα 28 παγκόσμια μνημεία της φύσης.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από το ίδρυμα «New 7 wonders», αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για κάθε χώρα να αναδείξει τα φυσικά της μνημεία και να προσελκύσει πλειάδα τουριστών.

Η Νομαρχία Πιερίας, με δράσεις που έχει αναλάβει προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα, στοχεύει στο να προβάλει τις ομορφιές της περιοχής και να καταστήσει σαφές ότι το ψηλότερο βουνό της χώρας, εκτός από περιοχή απείρου κάλλους, αποτελεί και ιστορικό μνημείο της Ελλάδας, σύμβολο δηλαδή του αρχαίου πολιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψηφοφορία ξεκίνησε το 2008. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι το 2011 που θα ολοκληρωθεί, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο πολίτες απ’ όλο τον κόσμο αναμένεται να έχουν επισκεφθεί την ψηφιακή κάλπη.

Αντίπαλα δέη του Ολύμπου αποτελούν, μεταξύ άλλων, το Γκραντ Κάνιον, ο Αμαζόνιος, ο Βεζούβιος και τα νησιά Μπόρα Μπόρα.

Η μάχη για την τελική επτάδα αναμένεται σκληρή και τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η προώθησης της υποψηφιότητας του Ολύμπου γίνεται κυρίως, όπως είναι φυσικό, μέσω Διαδικτύου. Ένα από τα πολλά γκρουπ που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook, το οποίο αριθμεί μέχρι στιγμής περίπου 8.000 μέλη, είναι το “Ψηφίζουμε ΟΛΥΜΠΟ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης