Θεμέλια πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έβαλε την Τετάρτη ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Μίτσελ επιβλήθηκε με 1-0 σκορ του ΠΑΣ Γιάννινα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης και πλέον έχει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του εισιτηρίου για τους «4», εν όψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» (13/3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το γκολ που έκρινε το ματς το πέτυχε ο Αμπντούν με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 53ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του ματς, ένας από τους οπαδούς του ΠΑΣ, που είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο, επιτέθηκε στον Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο Αλγερινος επιθετικός τον απώθησε και δεν γενικεύτηκε η σύρραξη, ενώ στη συνέχεια, αν και μπήκαν στο γήπεδο και άλλοι οπαδοί των γηπεδούχων, τα πράγματα ηρέμησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων» αποτέλεσε ανασταλτικός παράγοντας, ώστε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός είχε τα «ηνία» στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και, αξιοποιώντας μία από τις τρεις καλές ευκαιρίες που είχε στο ματς, πήρε τη νίκη και κατ’ επέκταση το προβάδισμα για την πρόκριση.

Το γκολ των Πειραιωτών επιτεύχθηκε στο 53ο λεπτό, όταν ο Αμπντούν με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Μπαμπανιώτη, ανοίγοντας το σκορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, ωστόσο η κεφαλιά του Τζιμπούρ στο 83′ βρήκε το δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Κίτρινες: Λίλα, Γεωργίου, Βίλα – Παπάζογλου

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος):
Μπαμπανιώτης, Αυγενικού (81′ Ιωάννου), Μπέριος, Ντάσιος, Ρουμπουλάκου, Κεϊτά (70′ Ίλιτς), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα, Γεωργίου (56′ Ντε Βινσέντι), Βίλα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Κάρολ, Παπάζογλου, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Φέισα, Μανιάτης, Γκρέκο, Φετφατζίδης (67′ Σιόβας), Αμπντούν (82′ Ιμπαγάσα), Μήτρογλου (75′ Τζιμπούρ).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

Σε ένα μέτριο αγώνα και σε ένα κάκιστο αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός είχε τρεις ευκαιρίες, με μεγαλύτερη την κεφαλιά του Μανωλά στο 19΄, για να ανοίξει το σκορ στο πρώτο ημίχρονο χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και για σχεδόν μια ώρα παιχνιδιού κρατούσαν με επιτυχία τους «ερυθρόλευκους» μακριά από την εστία του Μπαμπανιώτη αλλά ο Αμπντούν κατάφερε να τον νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 53΄ και να κάνει το 1-0. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να έχει και δοκάρι στο 83΄ του αγώνα με τον Τζιμπούρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης