Σε «βασιλικό πάρτι» μετέτρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης τον αγώνα ρεβάνς με την Μπαρτσελόνα για την ημιτελική φάση του Κόπα Ντελ Ρέι, παίρνοντας με τον πλέον θριαμβευτικό τρόπο την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε μεγάλα… κέφια, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο συνέτριψε το βράδυ της Τρίτης με 3-1 σκορ τους «μπλαουγκράνα» μέσα στο «Καμπ Νου», κι έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το Κύπελλο Ισπανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «μερένχες» μπήκαν φουριόζοι στο ματς, δείχνοντας με το… καλημέρα τις άγριες διαθέσεις τους. Μόλις στο 12ο λεπτό ο «CR7» αναδείχθηκε νικητής στη «μονομαχία» του με τον Πικέ, ο οποίος τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο διαιτητής διέταξε να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο… παθών, που νίκησε τον Πίντο και τον ανάγκασε να μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του για πρώτη φορά στο «clasico».

Πάντως ο Ρονάλντο δεν περιορίστηκε στο εύστοχο πέναλτι, καθώς ήταν αυτός που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση των Μαδριλένων ο Ντι Μαρία… σώριασε στο χορτάρι τον Πουγιόλ με μία καταπληκτική ντρίπλα και σούταρε. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε με το πόδι, εντούτοις η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ πήρε το ριμπάουντ και βρήκε… δίχτυα για δεύτερη φορά στο ματς.

Η παράσταση των φιλοξενούμενων ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί… Με την Μπαρτσελόνα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει και το «ντεπόζιτο» της να φαίνεται πως έχει ξεμείνει από… καύσιμα, ο πρωταγωνιστής της «βασίλισσας» στο πρώτο ματς, ο Βαράν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του.

Στο 68ο λεπτό ο νεαρός άσος, μετά από κόρνερ του Οζίλ, έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίντο, αναγκάζοντας αρκετούς από τους φίλους των γηπεδούχων να αποχωρήσουν πρόωρα από το γήπεδο.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους «μπλαουγκράνα» να πετυχαίνουν απλά το γκολ της… τιμής στο 89ο λεπτό με τον Ζόρντι Άλμπα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιονέλ Μέσι, που δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, όπως και γενικά όλοι οι Καταλανοί απόψε, είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ μόλις στο 2′ (σ.σ.: έκανε σουτ από  πλάγια, ωστόσο δεν βρήκε στόχο) με τη γνωστή σε όλους συνέχεια για την ομάδα του…

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πίντο, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι (74′ Τιάγκο Αλκάνταρα), Φάμπρεγκας (59′ Βίγια), Πέδρο (71′ Τέγιο), Ινιέστα, Μέσι.

ΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Αρμπελόα, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο (84′ Εσιέν), Μεσούτ Εζίλ (78′ Πέπε), Ντι Μαρία, Κρ. Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (71′ Καγιεχόν).

Το εύστοχο πέναλτι του Ρονάλντο:

 
Το δεύτερο γκολ του «CR7»

Το γκολ του Βαρόν 

To γκολ του Άλμπα

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης