Τουλάχιστον 19 τουρίστες σκοτώθηκαν έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε στο αερόστατο που τους μετέφερε επάνω από το Λούξορ, όπως ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές Αρχές ασφαλείας.

Ο Αχμέντ Αμπούντ, εκπρόσωπος της εταιρείας που διαθέτει τα αερόστατα για πτήσεις πάνω από το αιγυπτιακό αυτό θέρετρο, διευκρίνισε ότι ένα άτομο από την 20μελή ομάδα των τουριστών και ο χειριστής του αερόστατου επέζησαν. Το δυστύχημα οφείλεται σε έκρηξη υγραερίου που σημειώθηκε σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι τουρίστες είναι διαφορετικών εθνοτήτων και ότι μεταξύ τους περιλαμβάνονται Γάλλοι, Βρετανοί και Ιάπωνες. «Είκοσι τουρίστες επέβαιναν στο αερόστατο. Σημειώθηκε έκρηξη και σκοτώθηκαν 19 επιβάτες. Ένας τουρίστας και ο πιλότος επέζησαν» δήλωσε τηλεφωνικά ο Αχμέντ Αμπούντ.

Τα περισσότερα από τα θύματα της συντριβής είναι ξένοι τουρίστες, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ενώ εννέα από τους νεκρούς είναι από το Χονγκ Κονγκ. Οι υπόλοιποι είναι Ιάπωνες, Βρετανοί και Γάλλοι. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνεται και ένας Αιγύπτιος ξεναγός.

Μετά το τραγικό δυστύχημα, το ταξιδιωτικό γραφείο «Kuoni Travel» του Χονγκ Κονγκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Ο διευθυντής τμήματος εξυπηρέτησης πελατών, Κόραλ Κουόκ, ο Γενικός διευθυντής πωλήσεων, Ρέιμοντ Νεγκ και ο βοηθός διευθυντή των εκδρομών, Πολ Τσαν, μίλησαν για το θάνατο των εννέα συμπατριωτών τους. Όπως είπαν, τα θύματα είναι πέντε γυναίκες και τέσσερις άντρες, ηλικίας 33 ως 62 ετών, που ανήκαν σε γκρουπ 15 ατόμων το οποίο είχε αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ στις 25 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης