Το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα της Γερμανίας (NPD), που ιδρύθηκε το 1964 για να συνεχίσει το έργο του Αδόλφου Χίτλερ, δεν θα λάβει κρατική χρηματοδότηση για το 2012, όπως δήλωσε μια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel».

Το κόμμα είχε λαμβάνειν 113.000 ευρώ, αλλά, επειδή δεν είχε πληρώσει το πρόστιμο των 1.270.000 λόγω λαθών στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, έχασε κάθε μορφής συνταγματική χρηματοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Μέλη του νεοναζιστικού κόμματος NPD ποζάρουν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής

Όλα τα κόμματα στη Γερμανία λαμβάνουν 85 λεπτά του ευρώ για κάθε ψήφο που παίρνουν σε ευρωπαϊκές, νομοθετικές και περιφερειακές εκλογές, ποσό που μειώνεται σε 70 λεπτά από τη στιγμή που έχουν τέσσερα εκατομμύρια ψήφους ή περισσότερο.

Σύμφωνα με το «Der Spiegel», ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος NPD Φρανκ Φρανζ δήλωσε ότι εξεπλάγη από την απόφαση, η οποία πιστεύει ότι είναι ένας τρόπος για να μπλοκαριστεί το κόμμα του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 14 Δεκεμβρίου, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Γερμανίας, η Bundesrat, ξεκίνησε διαδικασία απαγόρευσης του NPD από την πολιτική ζωή για φερόμενες σχέσεις με μια ομάδα που κατηγορείται για ρατσιστικές δολοφονίες.

Μια προηγούμενη προσπάθεια απαγόρευσης του κόμματος το 2003 είχε αποτύχει.

Το ΝPD αποτελείται από ένα μείγμα νέων ακροδεξιών μελών και νοσταλγών του τρίτου Ράιχ. Αν και δεν έχει μέλη στο Εθνικό Κοινοβούλιο, έχει μια σημαντική παρουσία στις φτωχότερες περιοχές της Ανατολικής Γερμανίας.

ΠΗΓΗ: thelocal.de

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης