Ο απερχόμενος πρόεδρος Σερζ Σαρκισιάν, φαίνεται να επικρατεί στις προεδρικές εκλογές στην Αρμενία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η κεντρική εκλογική επιτροπή. Ο κύριος αντίπαλός του Ραφί Χοβανισιάν κατήγγειλε τις εκλογές για μαζική νοθεία και ισχυρίζεται ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών.

Ο 59χρονος Σαρκισιάν, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, κέρδισε το 65,27% των ψήφων έναντι 30,37% για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών. «Αυτή ήταν η καλύτερη εκλογική διαδικασία στην ιστορία της ανεξάρτητης Αρμενίας. Αυτό δείχνει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι μη αναστρέψιμες», δήλωσε ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο οποίο ηγείται ο Σερζ Σαρκισιάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως ο Ραφί Χοβανισιάν αρνήθηκε να αναγνωρίσει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο πραγματικός νικητής των εκλογών και καλώντας το Σαρκισιάν να παραδεχτεί την ήττα του. Ο εκπρόσωπος του Χοβανισιάν, κατήγγειλε την εκλογική διαδικασία ως «ντροπή που χαρακτηρίστηκε από ένα τεράστιο ποσοστό απάτης» και κάλεσε σε διαδήλωση το απόγευμα της Τρίτης.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης