O Πλατανιάς ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στη «μάχη» της Κρήτης, που διεξήχθη τη Δευτέρα στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου.

Η ομάδα των Χανίων, παίζοντας εξαιρετικά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, επιβλήθηκε με 3-1 του ΟΦΗ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0 μετά το αυτογκόλ του Μονιάκη στο 2′ και το γκολ του Γιάννου στο 22′, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 49′ με τον Σαρ, ενώ ο Μαραγκουδάκης στο 84′ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με 10 παίκτες αγωνιζόταν ο ΟΦΗ από το 63′, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μπούρμπου.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ

Καλύτερο ξεκίνημα στο ντέρμπι της Κρήτης δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ούτε οι πιο αισιόδοξοι φίλοι του Πλατανιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοξενούμενοι, μόλις στο 2ο λεπτό κατάφεραν να προηγηθούν, καθώς μετά από σέντρα του Κάλαϊτζιτς ο Μονιάκης δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, στέλνοντάς την άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Πλατανιάς στη συνέχεια έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, που απείλησαν για πρώτη φορά με τον Παπάζογλου, και σε μία αντεπίθεση κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

Μετά από έξοχo συνδιασμό των παικτών της ομάδας των Χανίων, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Γιάννου, που με πλασέ νίκησε τον Γουναρίδη, κάνοντας το 2-0 για τους «ερυθρόλευκους».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και άρχισαν να πολιορκούν τα καρέ του Κηπουρού.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τον ΟΦΗ, καθώς με δυνατό σουτ του Σαρ μέσα από την περιοχή η ομάδα του Πετράκη μείωσε σε 2-1, μπαίνοντας εκ νέου στο ματς.

Εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γηπεδούχους, που μάλιστα έμειναν και με παίκτη λιγότερο στο 63’.

Ο Μπούρμπος έπεσε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο διαιτητής κρίνοντας ότι ο μπακ των γηπεδούχων επιχείρησε να εκμαιεύσει το πέναλτι, του έδωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», αποβάλοντάς τον από το ματς.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Πλατανιά εκμεταλλεύτηκαν το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχουν και τρίτο γκολ. 

Στο 84ο λεπτό ο Μαραγκουδάκης, που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γιάννου, σε μία αντεπίθεσή της ομάδας του, πλάσαρε υποδειγματικά τον γκολκίπερ του ΟΦΗ, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Χανιωτών.

Κίτρινες: Παπάζογλου, Σαρ, Κανούλας – Καστέλς, Γκονζάλες, Ποτουρίδης, Μαραγκουδάκης

Κόκκινες:
Μπούρμπος (63΄-δεύτερη κίτρινη)

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (84΄ Κανούλας), Ιωαννίδης (27΄ Ζορμπάς, 88΄ Ζαχαράκης), Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης):
Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Καστέλς, Γιάννου (68΄ Μαραγκουδάκης), Δέντσας (54΄ Στόλερ), Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα (90΄ Μιρτσέτα), Κάλαϊζιτς

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης