Το λιανεμπόριο στην Ελλάδα έχει κέρδη και οι ξένοι κολοσσοί τα… θέλουν, σε βάρος των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων, που τις περιμένουν ακόμη δυσκολότερες ημέρες.

Σειρά ξένων πολυεθνικών ομίλων του ευρύτερου λιανεμπορίου σχεδιάζουν την εγκατάσταση και την ανάπτυξή τους στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες.
Την αρχή θα κάνει, μέσα στο φθινόπωρο του 2008 η αμερικανική GAP, η οποία εισέρχεται στην Ελλάδα μέσω μικτής θυγατρικής που συνέστησε με τον όμιλο Μαρινόπουλος. Το πρώτο κατάστημα αναμένεται να δημιουργηθεί στο Ψυχικό, ενώ ακολουθούν η Γλυφάδα και η Κηφισιά. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των δυο εταίρων, προβλέπεται μεσοπρόθεσμα η δημιουργία ενός δικτύου 50 καταστημάτων τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε Ρουμανία και Βουλγαρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά προετοιμάζει επίσης η αμερικανική φίρμα Brooks  Brothers μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρίας L.Τ. APPAREL Α.Ε., συμφερόντων  των επιχειρηματιών Κ. Λαμπρόπουλου και της κ. Βαχάρη-Τσουβελεκάκη. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το φθινόπωρο του 2008 η νέα αλυσίδα BROOKS BROTHERS θα  εγκαινιάσει την παρουσία της στην Ελλάδα με τρία  σημεία πώλησης. Το ομώνυμο κατάστημα, συνολικής έκτασης 350 περίπου τ.μ., πρόκειται να λειτουργήσει στο νέο εμπορικό κέντρο GOLDEN HALL στο Μαρούσι, ενώ δύο ακόμη shop-in-shop σημεία πώλησης θα λειτουργήσουν στο ATTICA.

Στον τομέα της ένδυσης αναμένεται επίσης η εγκατάσταση της νέας γαλλικής αλυσίδας Cache-Cache, η οποία αντιπροσωπεύεται από την ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.

Παράλληλα, ο όμιλος Inditex αναμένεται να κλείσει το 2008 με 130 καταστήματα, ξεπερνώντας τον αρχικό του σχεδιασμό για 120 καταστήματα στο τέλος της τρέχουσας χρήσης, ενώ ετοιμάζεται να δημιουργήσει μία ακόμη αλυσίδα στην εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, μετά τη νεόφερτη αλυσίδα Skhuaban, η οποία διαθέτει 5 καταστήματα στην Ελλάδα και εξειδικεύεται στην παιδική ένδυση, ο όμιλος αναμένεται να λανσάρει εντός του 2008 τη νέα αλυσίδα Uterque, η οποία εξειδικεύεται σε αξεσουάρ και είδη υπόδησης.

Επιπλέον, στο χώρο της λιανικής ηλεκτρικών μετά την ενεργοποίηση της αλυσίδας Electroworld, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο DSGI, την είσοδό της αναμένεται να κάνει και η αλυσίδα Saturn, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Media Markt. Συγκεκριμένα, η νέα αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Saturn θα δημιουργήσει το πρώτο κατάστημά της στη Λεωφ. Συγγρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης