Ιστορίες για αγρίους με ακραία πολιτικά ήθη (σ.σ.: ή μήπως ανηθικότητα;) που ακροβατούν μεταξύ ενός λογοπαιγνίου (pandering = panda) και μίας ονειρικής κινηματογραφικής αναφοράς που χρησιμοποιείται προσχηματικά.

Δύο γυναίκες δόκιμοι στη «FreedomWorks», έναν οργανισμό με έδρα την Ουάσινγκτον που υποστηρίζει την ακραία συντηρητική παράταξη «Tea Party», πρωταγωνίστησαν – φορώντας μάσκες – σε ένα βίντεο που είχε ως στόχο τη Χίλαρι Κλίντον και πρόθεση να προβληθεί στις γιγαντοοθόνες του συνεδρίου του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το βίντεο έδειχνε τον αντιπρόεδρο της οργάνωσης Άνταμ Μπράντον να ξυπνάει από ένα όνειρο, κατά το οποίο περπατάει σε ένα χολ και βλέπει τη δόκιμο που φορούσε κοστούμι και μάσκα ενός panda να κάνει στοματικό έρωτα στη δόκιμο που φορούσε μάσκα με το πρόσωπο της Χίλαρι Κλίντον.

Όλο αυτό ως έμμεση αναφορά στη σχετική σκηνή από τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, όπου μια γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αντίστοιχα εφιαλτική σκηνή. Όσον αφορά στη χρήση του panda με αυτόν τον τρόπο, αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι η «FreedomWorks» κατηγορεί συχνά τους Δημοκρατικούς ότι καλοπιάνουν (σ.σ.: pandering) την Αριστερά.

Σύμφωνα με βρετανικές και αμερικανικές εφημερίδες που δημοσιεύουν την είδηση, το βίντεο ήταν προγραμματισμένο να προβληθεί κατά τη διάρκεια του «FreePac», ενός συνεδρίου ακροδεξιών στο Τέξας, κάτι που τελικά δεν έγινε, καθώς επικράτησε η λογική. Φυσικά, δεν μιλάμε για τη λογική που λέει ότι δεν θα έπρεπε να διαβάλουν κατ’ αυτόν τον χυδαίο τρόπο την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά για τη λογική που υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση μπορεί να τους γυρνούσε μπούμερανγκ, αφού ήταν εξαιρετικά πιθανό να σοκαριστούν πολλοί φανατικοί χριστιανοί που θα βρίσκονταν στο κοινό του συνεδρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη οργάνωση έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν για ακραίες πολιτικές τακτικές.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης