Η γαλλική εφημερίδα «Libération» προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων εντός κι εκτός Γαλλίας με το πρωτοσέλιδο που επέλεξε για την έκδοση της Τετάρτης. 

Με αφορμή την ανακοίνωση της παραίτησης του Πάπα, «Libération» αναρωτιέται αναφορικά με την παρουσία διαφορετικών θρησκειών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και κυρίως πάνω στο θέμα που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στη γαλλική επικαιρότητα: «Γάμος για όλους» (mariage pour tous). Πρόκειται για το σύνθημα των υπέρμαχων του δικαιώματος γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, το οποίο συζητήθηκε χτες στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βράδυ της Τρίτης, οπότε και διέρρευσε το πρωτοσέλιδο, έχει προκληθεί μία μεγάλη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης για αυτή την επιλογή της εφημερίδας, μάλιστα κάποια μπλογκ δεν δίστασαν να παραφράσουν τον τίτλο από «Dieu, démission!» σε «Demorand, démission!», καθώς Demorand είναι το επίθετο του διευθυντή της εφημερίδας.


(Το εξώφυλλο)

Για την ιστορία, στο εξώφυλλο της «Libération» αναφέρεται: «Μετά τον Πάπα, παραίτηση Θεού! Το ποίμνιο και οι ιερείς εξακολουθούν να μειώνονται. Ωστόσο, η Καθολική Εκκλησία, όπως το Ισλάμ, επιδιώκει να επηρεάσει όλο και περισσότερο τη δημόσια συζήτηση και να επιβάλει τις αντιδραστικές ιδέες της».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Το κεντρικό θέμα)

Υπενθυμίζεται ότι η «Libération» δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με εξώφυλλά της. Οι περιπτώσεις του Μπερνάρ Αρνό, του ιδιοκτήτη της Louis Vuitton και του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ που θέλησαν να αλλάξουν την υπηκοότητά τους, προκειμένου να γλυτώσουν την κατά 75% φορολόγησή τους.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης