Μια 45χρoνη από την Μεγάλη Βρετανία και ένας 25χρονος από την Βέροια εκδήλωσαν ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης και υποβάλλονται σε θεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 25χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα πνευμονίας και υψηλό πυρετό, και αύριο αναμένονται και τα αποτελέσματα του δεύτερου τεστ για το αν είναι θετικός στον ιό της νέας γρίπης. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Όπως ανακοίνωσαν οι γιατροί που παρακολουθούν τον νεαρό, τα συμπτώματα που εμφανίζει μέχρι στιγμής είναι ελαφρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και μία 45χρονη από την Βρετανία βρισκόταν στην χώρα μας για διακοπές με την οικογένειά της, όταν εκδήλωσε ύποπτα συμπτώματα της νέας γρίπης.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Κώστα Δανδουλάκη, η γυναίκα παρουσιάσθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό και τα συμπτώματα της γρίπης.

Της δόθηκε η κατάλληλη αγωγή, όπως και στα υπόλοιπα 3 μέλη της οικογένειάς της, για προληπτικούς λόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βρετανίδα παραμένει στη βίλα την οποία έχει νοικιάσει για τις διακοπές της. Από το νοσοκομείο ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα εξετασθούν εκεί και στο ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα.

Δεκαέξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης

Δεκαέξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα από το Εργαστήριο Νοτίου Ελλάδος.

Από αυτά Δέκα προέρχονται από χώρες του Εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, τρία ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και τρία (3) των οποίων οι επαφές διερευνώνται.

Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσια πενήντα οκτώ (258), από τα οποία εκατόν είκοσι οκτώ (128) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

(Πρώτη καταχώρηση: 12 Ιουλίου 2009, 15:22)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης