Σ’ ένα γήπεδο όπου δοξάστηκε όσο λίγοι ως ποδοσφαιριστής, ο Νίκος Αναστόπουλος «πλήγωσε» για ακόμη μία φορά τον Ολυμπιακό, αυτήν τη φορά ως τεχνικός του Ατρόμητου, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη φετινή τους ήττα.

Ο «αλενατόρε», όπως συνηθίζουν να τον φωνάζουν οι φίλοι του, λόγω του περάσματος από το ιταλικό Πρωτάθλημα (Αβελίνο), μίλησε στη zougla.gr για την απόδραση από το Καραϊσκάκη, αλλά και τους φετινούς στόχους του Ατρόμητου, βάζοντας τον πήχη πολύ ψηλά: στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, η ομάδα του Περιστερίου είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δείχνει σημάδια «ευρωπαϊκού κλαμπ» και είναι έτοιμη για να κουνήσει το σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μέσα από τη φάση των προκριματικών. Εκεί στοχεύει και ο προγραμματισμός του Νίκου Αναστόπουλου.

– Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τον Ατρόμητο;

«Επί της ουσίας είναι ένα ακόμη τρίποντο, αλλά έχει και άλλες διαστάσεις. Είναι μια ιστορική και σημαντική νίκη κόντρα στον Πρωταθλητή και μάλιστα στην έδρα του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Ήταν και ένα δώρο στον Γιώργο Σπανό, για όσα είχαν γίνει την προηγούμενη εβδομάδα;

«Θεωρώ ότι οι ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που μπορούν να ξαναγλυκάνουν τον πρόεδρο και να τον κρατήσουν κοντά τους».

– Για εσάς ήταν κάτι ξεχωριστό αυτή η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού το όνομά σας είναι συνδεδεμένο με τους «ερυθρόλευκους»;

«Ποτέ δεν βλέπω τα παιχνίδια επί προσωπικού. Όταν παίζεις, κάποιος πρέπει να κερδίσει και κάποιος να χάσει. Όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό, είναι λογικό να νιώθεις ικανοποίηση. Είναι μια αναγνώριση της προσπάθειας που έχεις κάνει ως προπονητής».

– Ποιος είναι ο φετινός στόχος του Ατρόμητου;

«Σε πρώτη φάση στόχος είναι μια θέση στην πεντάδα. Μετά θα γίνει ένα μίνι Πρωτάθλημα και θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για τότε. Μια ομάδα που έχει προγραμματισμό, πρέπει να στοχεύει στον Μάιο… ».

– Στην Ελλάδα σπανίζει ο προγραμματισμός και ακούμε ότι εσείς σκέφτεστε από τώρα τον Μάιο;

«Μια ομάδα πρέπει να έχει βραχυπρόθεσμους στόχους, αλλά και μακροπρόθεσμους, και εμείς θέλουμε τον Μάιο να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

– Βλέποντας με πιο κρύο αίμα το χθεσινό ματς, πού θεωρείτε ότι κρίθηκε;

«Σε τέτοια ματς, κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους, για να πάρεις τη νίκη, χρειάζεται να είναι σε καλή κατάσταση οι εννέα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές. Εμείς ευτυχίσαμε να πετύχουμε δύο πολύ ωραία γκολ, με μακρινά σουτ. Γενικά μπήκαν τέσσερα πολύ ωραία γκολ: τρία δικά μας και ένα του Ολυμπιακού. Εννοείται, για να πάρεις τη νίκη, χρειάζεσαι και την τύχη».

– Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας στα μέσα της σεζόν;

«Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Άλλοτε αναλαμβάνεις στην αρχή της σεζόν, άλλοτε στη μέση και άλλοτε… ειδικές αποστολές».

– Έκανε εντύπωση η δήλωση που κάνατε μετά το ματς για την Νταγκότα και τα Μπόινγκ…

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο Ατρόμητος είναι ένα σκαλί για εμένα. Έφυγα από μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΟΦΗ, και ήρθα σε μια ομάδα που έχει μεγαλύτερους στόχους».

– Τελικά μετανιώσατε που δεν είχατε αναλάβει τον Ολυμπιακό, όταν σας είχε κάνει πρόταση ο Σωκράτης Κόκκαλης;

«Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Εκείνη τη χρονική στιγμή αξιολόγησα ότι δεν θα ήταν καλό να αναλάβω τον Ολυμπιακό, αφού είχα πολύ μικρό διάστημα μπροστά μου… Δεν το μετανιώνω».

– Ο Ολυμπιακός παραμένει ένας διακαής πόθος;

«Αυτήν τη στιγμή είμαι στον Ατρόμητο. Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι εδώ. Δίνω την ψυχή μου 24 ώρες το 24ωρο. Ο Ολυμπιακός έχει προπονητή, αναλαμβάνει ένας νέος και δεν υπάρχει θέμα. Άρα, σε μια υποθετική ερώτηση θα μπορούσα να δώσω μόνο μια υποθετική απάντηση… ».

H ακτινογραφία του χθεσινού αγώνα

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός… 

Ο Ατρόμητος, αν και αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες στο «Καραϊσκάκη», παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, επικράτησε την Κυριακή με 3-2 των «ερυθρολεύκων» και έσπασε το αήττητο σερί των πρωταθλητών Ελλάδας, που αγωνίστηκαν υπό το βλέμμα του νέου τους τεχνικού Μίτσελ.

Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν στο σκορ μόλις στο 1΄ με τέρμα του Μπρίτο, οι Τζιμπούρ (9΄), Αμπντούν (44′) έκαναν την ανατροπή για τους Πειραιώτες, ωστόσο η ομάδα του Αναστόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο, με δύο βολίδες των Καραγκούνη (48΄) και Δημούτσου (80΄), κατέκτησε το σπουδαίο «διπλό» στο Φάληρο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Ολυμπιακός -στον τελευταίο αγώνα του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο του- δεν τα κατάφερε και υπέστη την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, με τον διάδοχο του παλαίμαχου γκολκίπερ να παρακολουθεί διά ζώσης το ματς.

Ο Μίτσελ έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και να υπογράψουν το συμβόλαιο της συνεργασίας τους. Ο Ισπανός τεχνικός, μάλιστα, παρακολούθησε την αναμέτρηση, βλέποντας τη νέα του ομάδα να μένει πίσω στο σκορ με το… καλημέρα.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Καραμάνος έστρωσε στον Μπρίτο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, δίνοντας το προβάδισμα στους Περιστεριώτες. Οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 9ο λεπτό.

Σκόρερ των Πειραιωτών, ο συνήθης ύποπτος Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος έπειτα από γύρισμα του Μήτρογλου έκανε το 1-1 με κοντινό πλασέ.

Αυτό το γκολ έδωσε… φτερά στους γηπεδούχους, που πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, περιόρισαν εντελώς τον αντίπαλό τους και στο 44΄ πέτυχαν την ανατροπή.

Ο Μπρίτο ανέτρεψε τον Μασάντο και ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Αμπντούν, ο Ράντμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αλγερινός έκανε το 2-1.

Εντούτοις, τα δεδομένα του ματς έμελλε να αλλάξουν άρδην στην επανάληψη. Ο Ατρόμητος, με το ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου (48΄), έφερε το παιχνίδι στα ίσα με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ του Καραγκούνη, που σημειωτέον χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν στη συνέχεια για να ανακτήσουν το προβάδισμα, έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Μανωλά (σούταρε ψηλά άουτ στο 64΄) και τον Μήτρογλου (πλάσαρε μόλις άουτ στο 68΄), ενώ στο 72΄ είχαν δοκάρι στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο.

Εν συνεχεία εφαρμόστηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, καθώς ο Ολυμπιακός έχασε τις ευκαιρίες, ωστόσο ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που σημείωσε το γκολ.

Στο 80ό λεπτό ο Δημούτσος έπιασε ένα μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Μέγιερι να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του.

Στα τελευταία λεπτά, ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να ισοφαρίσει και να διατηρήσει το αήττητο που είχε στο πρωτάθλημα, ωστόσο η προσπάθειά του δεν στέφθηκε από επιτυχία, με αποτέλεσμα ο Ατρόμητος να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο.

Κίτρινες: Κοντρέρας, Ιμπαγάσα – Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Δημούτσος, Ράντμαν

Ολυμπιακός (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Κοντρέρας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης (77΄ Μοντέστο), Γκρέκο (61΄ Ιμπαγάσα), Μασάντο, Αμπντούν, Τζεμπούρ, Μήτρογλου (71΄ Πάντελιτς) 

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος):
Ράντμαν, Νάστος, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Επστάιν, Μπρίτο, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία (85΄ Μπάλλας), Καραγκούνης (77΄ Φάμπιο), Ουντότζι (68΄ Καλλέργης), Καραμάνος.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης