Ρεζίλι έγιναν οι διοργανωτές του μεγαλύτερου αθλητικού event στις ΗΠΑ, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δισεκατομμυρίων τηλεθεατών, του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά την ανατροπή στη μέση του Super Bowl μεταξύ των Raverns και των 49ers, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, που διήρκεσε 35 λεπτά. Για την ιστορία, κέρδισαν τελικά οι Ravens της Βαλτιμόρης με 34-31 έναντι των 49ers του Σαν Φρανσίσκο.

Ο αγώνας διακόπηκε, οι τηλεθεατές αγανακτούσαν από τον καναπέ και τελικά το πρόβλημα, άγνωστης ακόμη αιτίας, αποκαταστάθηκε στο στάδιο Superdome της Νέας Ορλεάνης για να συνεχιστεί το ματς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το στάδιο Superdome είχε γίνει καταφύγιο μετά τον τυφώνα Κατρίνα και αποκαταστάθηκε με κόστος 336 εκατ. δολαρίων. Ως μέρος μάλιστα της συμφωνίας με τους χορηγούς, για δέκα χρόνια ονομάζεται Mercedes-Benz Superdome.

Το Super Bowl είναι κορυφαία διοργάνωση του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που αναμεταδίδεται ζωντανά σε 180 χώρες, με περιγραφή σε 30 διαφορετικές γλώσσες.

Ο αγώνας πλαισιώνεται συνήθως από μουσική παράσταση-υπερπαραγωγή στο στάδιο που κάθε χρόνο τη φιλοξενεί (φέτος, τραγούδησε η Beyonce) και η Κυριακή του αγώνα είναι η ημέρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση μπίρας στις ΗΠΑ, μετά την ημέρα των Ευχαριστιών.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης