Για έκτη ημέρα συνεχίζεται η ομηρία ενός μικρού παιδιού, ηλικίας 5 ετών, το οποίο έπεσε θύμα απαγωγής από έναν 65χρονο άνδρα, συνταξιούχο οδηγό φορτηγού, την ώρα που επέβαινε σε σχολικό λεωφορείο σε πόλη της Αλαμπάμα στις Η.Π.Α., μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Ο Jimmy Lee Dykes κατηγορείται πως κρατάει φυλακισμένο το παιδί από την περασμένη Τρίτη μέσα σε υπόγειο καταφύγιο αγροτικής περιοχής κοντά στο Μίντλαντ Σίτι, χωρίς μέχρι στιγμής τα κίνητρα αυτής του της πράξης να έχουν γίνει γνωστά. Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, οι Αρχές που έχουν αναλάβει την υπόθεση ξεκαθάρισαν το απόγευμα της Κυριακής πως επιθυμούν την επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο. Εκπρόσωπος του FBI εξήγησε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους πως ο ένοπλος είναι αρκετά συνεργάσιμος, καθώς επιτρέπει στους διαπραγματευτές να αφήνουν ρούχα, φάρμακα και παιχνίδια στην είσοδο της εγκατάστασης, τα οποία στη συνέχεια τα δίνει στο παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη Τρίτη αυτόπτες μάρτυρες είχαν αναφέρει πως ο ένοπλος πυροβόλησε τέσσερις φορές τον οδηγό ενός σχολικού λεωφορείου, όταν ο τελευταίος επιχείρησε να του μπλοκάρει την έξοδο, την ώρα που κρατούσε στα χέρια του το 5χρονο παιδί. Ο Charles Albert Poland Jr., ηλικίας 66 ετών, έπεσε νεκρός από τα πυρά του 65χρονου, ο οποίος διέφυγε στη συνέχεια από την έξοδο κινδύνου και «ταμπουρώθηκε» στο κρησφύγετο.

Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με δεκάδες περιπολικά να σπεύδουν στο σημείο, την ίδια στιγμή που το λεωφορείο μεταφέρθηκε σε ειδικά εργαστήρια προκειμένου να εντοπιστούν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γείτονες του Jimmy Lee Dykes τον περιγράφουν ως έναν μοναχικό άνθρωπο, ικανό να επιβιώνει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ο οποίος δεν δίσταζε να εκφράζει κατά καιρούς τις αντικυβερνητικές του θέσεις. Σύμφωνα με το CNN, είναι βετεράνος του Πολέμου στο Βιετνάμ και ανάμεσα σε εκείνον και το παιδί δεν υπάρχει καμία συγγένεια.

Σύμφωνα με το Associated Press, η κηδεία του 66χρονου οδηγού λεωφορείου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Αρκετοί από τους παρευρισκομένους τον χαρακτήρισαν «ήρωα».

Δείτε το video…

Παιχνίδια, φάρμακα και σνακ

Τα «καλά νέα» είναι πως οι διαπραγματευτές της Αστυνομίας είχαν επικοινωνία με τον 5χρονο μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού, μήκους 30 μέτρων και διαμέτρου 10 εκατοστών, ο οποίος ξεκινάει από την επιφάνεια της γης και καταλήγει μέσα στην υπόγεια εγκατάσταση.

«Συνεχίζουμε να διατηρούμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας όλο τα 24ωρο με τον Jimmy Lee Dykes, κάθε φορά που θέλει να μιλήσει τόσο εκείνος όσο και το παιδί. Όλες αυτές τις ημέρες ο 5χρονος δεν έχει δει κανέναν. Κλαίει, ζητώντας τους γονείς του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε πως φέρει κάποια τραύματα», εξήγησε σε δηλώσεις του ο σερίφης της κομητείας Ντέιλ, Wally Olson, ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε πως το καταφύγιο βρίσκεται σε βάθος ενός μέτρου περίπου και διαθέτει ηλεκτρική θερμάστρα και κουβέρτες. 

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του FBI σημείωσε πως ο ένοπλος κάνει ότι μπορεί προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο το περιβάλλον για το παιδί.

«Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ο Jimmy Lee Dykes συνεχίζει να μας επιτρέπει να παραδίδουμε φαγητό, φάρμακα και άλλα είδη στο παιδί. Μερικά από αυτά είναι ένα κόκκινο αμαξάκι «Hot Wheels» καθώς και κρακεράκια», είπε ο Paul Bresson.

Περιμετρικά της αγροικίας, κάτω από την οποία βρίσκεται το κρησφύγετο, έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού, ενώ αρκετοί είναι οι κάτοικοι που έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να προμηθεύσουν το παιδί με ειδικά φάρμακα, καθώς φαίνεται πως ο 5χρονος πάσχει από το σύνδρομο Asperger (ένα είδος αυτισμού).

Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Πέμπτη ημέρα ομηρείας του 5χρονου στην Αλαμπάμα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013, 09:20
Αγωνία για την υπόθεση ομηρείας στην Αλαμπάμα, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013, 08:39

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης