Την λίστα με τα ονόματα όσων εμπλέκονται στο διεθνές κύκλωμα traffiking δημοσιοποίησε η Αστυνομία με διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην οργάνωση που εξαρθρώθηκε από τους άνδρες του Τμήματος Trafficking της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, ανήκουν πολλοί πολίτες υπέράνω υποψίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά συνελήφθησαν 25 άτομα, ανάμεσά τους τέσσερις εν ενεργεία αστυνομικοί και ένας επιχειρηματίας, ο οποίος θεωρείται και ο εγκέφαλος της οργάνωσης. Παράλληλα κατηγορούνται 42 άτομα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο εκ των αστυνομικών υπηρετούν στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας, ένας στο Τμήμα της Καλλιθέας και ένας στην Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Ο ένας αστυνομικός που υπηρετεί στη Νίκαια, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί για πλαστογραφία και η υπόθεσή του εκκρεμεί με το ερώτημα της απόταξης. Επίσης, ο αστυνομικός που υπηρετεί στην Καλλιθέα είχε προφυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά επέστρεψε και πάλι στο Σώμα μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος είναι και ο απότακτος αστυνομικός Χρήστος Μητσιώνης, ο οποίος είχε αποταχθεί από το Αστυνομικό Σώμα μετά τις αποκαλύψεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και των τηλεοπτικών εκπομπών του “Κίτρινος Τύπος” και “Ζούγκλα” για συμμετοχή του σε κύκλωμα μαστροπείας.

Στη δικογραφία αναφέρεται επίσης και το όνομα ανώτατου αξιωματικού –απόστρατου- ο οποίος σε βάρος του οποίου όμως δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Στην κατοχή τους οι συλληφθέντες είχαν οκτώ μαγαζιά με stripshow και τέσσερις οίκους ανοχής, αλλά κανόνιζαν και ερωτικά ραντεβού.

Το ξέπλυμα των χρημάτων από τις παράνομες δραστηριότητες γινόταν μέσω διαφόρων εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων, αγοράς πολυτελών σκαφών και νυχτερινών κέντρων, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων είχαν δηλώσει ότι από τυχερά παιχνίδια είχαν κερδίσει 300.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το κύκλωμα πλήρωνε τους αστυνομικούς προκειμένου να τους ενημερώνουν πότε θα γινόταν έλεγχος, καθώς επίσης και για να ανανεώνει τις άδειες παραμονής των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 150 αστυνομικοί, ελέγχθηκαν οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκοι ανοχής, δύο σκάφη και 10 σπίτια, ενώ έγιναν περισσότερες από 200 προσαγωγές.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο πολυτελή γιοτ, 61.760 ευρώ, 800 δολάρια, 47 κινητά τηλέφωνα, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι.

(Πρώτη καταχώρηση: 8 Ιουλίου 2009, 11:55)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης