Ο Αϊ –Βασίλης πέρασε τελικά και από τη Βουλή αν και με μικρή καθυστέρηση. Άνοιξε το σάκο του και έδωσε για το 2013 φλουριά των 200 ευρώ σε 20 τυχερούς- υπαλλήλους του Κοινοβουλίου.
«Καλή χρονιά. Σήμερα είναι ημέρα γιορτής και θα μιλήσουμε για θέματα ευχάριστα κι όχι για εκείνα που μας στεναχώρησαν» είπε στο μήνυμά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Κάποιοι από σας ήταν εδώ μέχρι τις 4 τα ξημερώματα στην Προανακριτική επιτροπή και δούλευαν. Πρέπει να δούμε το θέμα των υπερωριών σας και των εξόδων κίνησης. Εκείνοι που εργάζονται σκληρά πρέπει να παίρνουν τις υπερωρίες τους » συμπλήρωσε ο πρόεδρος, ο οποίος μίλησε και για τις αντιδημοφιλείς αποφάσεις που αναγκάστηκε να πάρει με πόνο και λύπη ψυχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2013 θέλω να πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο» ευχήθηκε κλείνοντας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Η γιορτή έγινε στο εντευκτήριο παρουσία των πρώην προέδρων της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη, Δημήτρη Σιούφα και της κυρίας Άννας Μπενάκη Ψαρούδα.

Ένα αναψυκτικό κι ένα κομμάτι βασιλόπιτας ήταν η προσφορά για τη μικρή ανάπαυλα στους ανθρώπους του Κοινοβουλίου.

«Μαζί μας σήμερα είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει την ψυχή του για μας» σχολίασε ο πρόεδρος των υπαλλήλων της Βουλής Παναγιώτης Πολίτης δείχνοντας τον Απόστολο Κακλαμάνη. Ο πρόεδρος των εργαζομένων αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου τους, ενώ στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον άνθρωπο που κέρδισε το παρατεταμένο χειροκρότημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα χρειαστεί αντοχή σ’ αυτό που δέχεστε, καθώς είστε παράπλευρος στόχος. Έχετε υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές από όλους τους άλλους κλάδους, περικοπές που άγγιξαν το 57% του μισθού και πάλι όμως κανένας δεν λέει να σας καταλάβει» τόνισε ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Φλουρί κέρδισε και ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου Κώστας Μαυριάς ο οποίος πριν από λίγο καιρό στην Έκθεσή του για το φορολογικό συμπέρανε μαζί με τους συναδέλφους του ότι πολλά άρθρα του ν/σ όχι μόνο είχαν αντικοινωνικό χαρακτήρα (τρίτεκνοι –πολύτεκνοι-άνεργοι) αλλά και ότι επί της ουσίας ήταν ένα… κουρελόχαρτο. (σ.σ αυθαίρετο συμπέρασμα). Ο λογαριασμός όμως εστάλη στους πολίτες παρά τις αντιρρήσεις.

Ο κ. Μαυριάς πρότεινε τα 200 ευρώ που κέρδισε εκείνος να ξαναμπούν στην κληρωτίδα για να τα πάρει άλλος συνάδελφός του που ίσως τα έχει αυτή την περίοδο περισσότερο ανάγκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης