Σύμφωνα με συμπεράσματα στελεχών της Greenpeace, τα γραφειοκρατικά εμπόδια, οι ελλιπείς υποδομές και ο κακός συντονισμός της Διοίκησης συνθέτουν μία εφιαλτική πραγματικότητα για οποιονδήποτε επιθυμεί να επενδύσει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Ελλάδα. Και αυτό γιατί ως κράτος η Ελλάδα πιθανολογείται ότι δεν θα προλάβει να συμμορφωθεί με τους στόχους που επιβάλλει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία έως το 2010.

Η Ελλάδα πρέπει να εγκαθιστά περίπου 2.000 μεγαβάτ από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κάθε χρόνο έως το 2020 για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πετύχει τους στόχους που επιβάλλει η νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Greenpeace στις προτάσεις της για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις ΑΠΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελλάδα πρέπει να δώσει σαφείς και ικανοποιητικές απαντήσεις – λύσεις στα εξής καίρια ζητήματα προκειμένου να πετύχει τους δεσμευτικούς της στόχους:

·         Υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων στους επιμέρους τομείς (ηλεκτροπαραγωγή, θέρμανση-ψύξη).

·         Εφαρμογή αποτελεσματικών υποστηρικτικών μηχανισμών και άρση όλων των εμποδίων που εγκλωβίζουν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (γραφειοκρατία, δίκτυα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

·         Δημιουργία ευέλικτων μηχανισμών και συνεργασιών με άλλα κράτη.

Η Greenpeace καλεί την ελληνική κυβέρνηση να συμπληρώσει έγκαιρα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης ώστε να ικανοποιεί τη διείσδυση των ΑΠΕ στην τελική κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 18% έως το 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης