Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας πατριάρχης του υπόκοσμου της Βουλγαρίας, ο 44χρονος Ζλατομίρ Ιβάνοφ, μετά από επίθεση που δέχτηκε σε κεντρικό δρόμο της Σόφιας.

Ο Ιβάνοφ, γνωστός και με το ψευδώνυμο Ζλάτκο Μπαρετάτα, την ώρα που ανέβαινε τις σκάλες του δικαστικού μεγάρου, δέχτηκε τέσσερις σφαίρες από ελεύθερο σκοπευτή που τον σημάδευε με διόπτρα από απέναντι κτίριο. Οι δύο από τις σφαίρες τον βρήκανε στα πόδια και στο χέρι αλλά οι άλλες δύο σε ζωτικά όργανα με αποτέλεσμα να δίνει μάχη με τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά και ένας σωματοφύλακάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την δολοφονική επίθεση ο δράστης έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα από το οποίο τον πυροβόλησε, προκειμένου να εξαφανίσει οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο του όπως πχ. γενετικό υλικό κλπ.

Ο Ζλατομίρ Ιβανόφ εμπλέκεται σε δεκάδες εγκληματικές πράξεις, από δολοφονίες έως και διακίνηση ναρκωτικών, πράξεις για τις οποίες πολλές φορές είχε συλληφθεί, αλλά, κατά ένα «περίεργο» τρόπο, πάντοτε κατάφερνε να ξεγλυστράει αφού με διαφόρους τρόπους δεν κατάφερναν να στοιχειοθετήσουν επαρκώς κατηγορίες εναντίον του.

Οι άνθρωποι του Ιβανόφ φημίζονται για την αγριότητα των πράξεών τους και σοκάρουν ακόμη και «συναδέλφους» τους άλλων συμμοριών αφού ο τρόπος με τον οποίο συνηθίζουν να ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους, θα έκανε και τους ήρωες του Ταραντίνο να μοιάζουν ερασιτέχνες.

Ως κλασικός όμως «νονός» δεν έχει παραλείψει να διαθέτει και επιχειρήσεις βιτρίνας που ασχολούνται με πετρελαιοειδή, χημικά, φάρμακα και τζόγο.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, η εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του δεν είναι προβλέψιμη.

*Στη φωτογραφία άρθρου ο Ιβάνοφ μεταφέρεται από τους σωματοφύλακές του, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά την επίθεση.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης