O Bernie Ecclestone μετά τις δηλώσεις του για τον Αδόλφο Χίτλερ και τη θύελλα αντιδράσεων που δημιούργησε τα πήρε όλα πίσω. Ζήτησε δημόσια συγγνώμη και προσπαθεί τώρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Πονηρός γαρ για να ζητήσει συγγνώμη και για να τα έχει καλά με όλους  έδωσε συνέντευξη σε μια εβραϊκή εφημερίδα. Ο Ecclestone μάλιστα αποκάλεσε τον εαυτό του «βλάκα» για τις δηλώσεις που έκανε.

Ο θείος Bernie δήλωσε στην Jewish Chronicle:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Λυπάμαι που ήμουν τόσο βλάκας. Ειλικρινά, θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ποτέ δεν υποστήριξα τον Χίτλερ και δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη που μπορεί να τον υποστηρίζει μετά τις κτηνωδίες που έκανε. Στο τέλος έχασε, άρα δεν ήταν καλός δικτάτορας. Είτε ήξερε τι γινόταν και επέμεινε είτε απλώς πήγαινε με το κύμα – σε κάθε περίπτωση δεν ήταν δικτάτορας. Λυπάμαι που πολλοί με παρεξήγησαν και προσβλήθηκαν. Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί έχω στηρίξει και έχω κάνει πολλά για την εβραϊκή κοινότητα, με διάφορες φιλανθρωπίες. Οι πιο πολλοί φίλοι μου είναι Εβραίοι.  Ένας από αυτούς μου είπε: «Bernie, είσαι πιο Εβραίος από όλους τους φίλους μου».

Ωστόσο οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της F1 έγιναν μερικές μέρες πριν από το Γερμανικό Grand Prix. Ο Gunther Oettinger, Πρωθυπουργός του Baden-Wurttemberg, ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Ecclestone,  για να συζητηθεί το μέλλον του Hockenheim,  ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Βρετανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα χειρότερα ο Αντιπρόεδρος του Γερμανικού Εβραϊκού Συμβουλίου, Dieter Graumann,  ζήτησε από τις ομάδες της Formula 1 να μποϊκοτάρουν το σπορ:

«Καμία ομάδα δεν θα έπρεπε να συνεργάζεται μαζί του. Είτε είναι άμυαλος είτε απίστευτα επικίνδυνος… πιθανώς και τα δύο».

Σημείωση: ο Bernie Ecclestone είναι γνωστό για το τι λέει κατά καιρούς, αλλά και για τον τρόπο που διοικεί το σπορ. Δημοκρατικές διαδικασίες δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση. Το αποφασίζουμε και διατάζουμε – ανάλογα το συμφέρον μας είναι το δόγμα του. Τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στην F1 για τις περίφημες δηλώσεις του; Απολύτως καμία.

Τα συμφέροντα ένθεν και ένθεν είναι τόσα πολλά που πέρα από τις φωνές διαμαρτυρίας τίποτα δραστικότερο δεν θα γίνει, όπως πάντα άλλωστε!

(Πρώτη καταχώρηση: 07 Ιουλίου 2009, 15:23)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης