Τι συμβαίνει, άραγε, όταν οι πολιτικοί προσπαθούν μανιωδώς να ξορκίσουν την οικονομική κατάρρευση και τελικά οι άνθρωποι μένουν χωρίς χρήματα; Αυτή θα έλεγε κανείς ότι είναι η σύντομη ιστορία της σημερινής Ελλάδας κατά τον αρθρογράφο, Μπιλ Φρέτζα, ο οποίος κάνει λόγο σε άρθρο του στην Ηuffington Ρost για την πανταχού παρούσα απειλή μιας ελληνικής κατάρρευσης που θα μπορούσε να αποτελέσει την θρυαλλίδα για μια παγκόσμια οικονομική καταστροφή.

Ο αρθρογράφος αναρωτιέται: «Για πόσο καιρό ακόμα αυτοί οι υπερήφανοι άνθρωποι θα ανέχονται μια τέτοια υποβάθμιση της ζωής τους;», αναφέροντας π.χ. την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 50% που όπως αναμενόταν (σ.σ: ίσως μόνο αυτών που το σκέφτηκαν, σημειώνει με εμφανώς ειρωνικά) οδήγησε σε κατάρρευση των πωλήσεων πετρελαίου και στην απογύμνωση των δασών. Ο Φρέτζα βλέπει την έκρηξη να έρχεται και μέσα από το αντιφατικό πνεύμα του Έλληνα ο οποίος, όπως σημειώνει, από τη μία κατηγορείται ότι είναι τεμπέλης και πίνει όλη την ημέρα ούζο ενώ από την άλλη είναι τόσο μαχητικός που ακόμη και ο Χίτλερ του υποκλίθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο όλο «στραβό» κλίμα έρχονται να προστεθούν απεργίες, σκάνδαλα, βομβιστικές ενέργειες, κατηγορίες σε πρόσωπα του πολιτικού κατεστημένου και πάνω απ’ όλα λιτότητα για να δημιουργήσουν ένα… «επικίνδυνο» κοκτέιλ. Κάπως έτσι, ο Φρέτζα καταλήγει να αναρωτιέται «πόσος καιρός απομένει μέχρι κάποιος να έχει την έξυπνη ιδέα να βάλει μια φωτιά στο ελληνικό “Reichstag;”». Στην συνέχεια αναρωτιέται «αν όταν οι αναρχικοί-κομμουνιστές εκραγούν και οι φασίστες-εθνικιστές αντεπιτεθούν, θα δούμε μια επανάληψη του εμφυλίου πολέμου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους Έλληνες από ότι ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος». «Πόσον καιρό ακόμη θα χρειαστεί η φοβισμένη μεσαία τάξη – που υποφέρει – για να στηρίξει μια χούντα που θα της προσφέρει ασφάλεια; Γιατί κάποιος πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη, όταν τα γερμανικά χρήματα τελειώσουν…».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης