Μεγαλώνει διαρκώς η λίστα με τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο, έξι επιπλέον κρούσματα ανιχνεύτηκαν από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και τέσσερις Βρετανούς τουρίστες. Συγκεκριμένα, θετικοί βρέθηκαν ένα κοριτσάκι 7 ετών, ελληνικής καταγωγής αλλά αυστραλιανής υπηκοότητας, που έφτασε στη χώρα μας από την Αυστραλία, μια 30χρονη Ελληνίδα που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως επίσης τέσσερις Βρετανοί τουρίστες -ένα αγοράκι 16 ετών, μια 19χρονη κοπέλα, ένα 19χρονο αγόρι και μια γυναίκα 25 ετών- που έφτασαν πρόσφατα στη χώρα μας. 
   
Συνολικά, οι νοσούντες από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 162, από τους οποίους οι 70 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διερεύνηση των επαφών ασθενούς με υποκείμενο νόσημα, ο οποίος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, και κατόπιν περαιτέρω εργαστηριακού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό Α/Η1Ν1.

(Πρώτη καταχώρηση: 7 Ιουλίου, 08:05)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης