Απόπειρα ληστείας σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17.00 το απόγευμα της Παρασκευής, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Σπάρτης, που βρίσκεται επί των οδών Γκορτσολόγου και Ευαγγελιστρίας, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες υπαλλήλων του Δήμου, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτήριο, δύο άνδρες, ρουμανικής υπηκοότητας, εισέβαλλαν στο Δημαρχέιο και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν φορητούς υπολογιστές από γραφεία, καθώς και άλλες συσκευές και αντικείμενα αξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, που ειδοποιήθηκαν έγκαιρα, με αποτέλεσμα ο ένας εκ των δύο ληστών να συλληφθεί επ’ αυτοφώρω. Ωστόσο, παρά τις εκτεταμένες έρευνες σε όλο το Δημαρχιακό Μέγαρο, ο συνεργός του διέφυγε και αναζητείται.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, όπου και αναμένεται να κρατηθεί μέχρι να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι οι δράστες δεν φέρονται να οπλοφορούσαν, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή τους στην κλοπή δύο φορητών υπολογιστών και άλλων μικροαντικειμένων που είχε σημειωθεί πριν από μερικές ημέρες στο Δημαρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Εικόνες από το Δημαρχιακό Μέγαρο – Δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης, Σταύρου Αργειτάκου)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: notospress

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης