Συνολικά 150 από τους 769 επιβάτες του πλοίου «Marco Polo», το οποίο πραγματοποιεί κρουαζιέρες στη Βρετανία και την Ιρλανδία, παρουσίασαν έντονα γαστρεντερολογικά προβλήματα, ενώ το θλιβερό περιστατικό συμπλήρωσε ο θάνατος ενός 74χρονου άντρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών Αρχών της Βρετανίας, οι 150 επιβάτες προσβλήθηκαν από κάποιον ιό, ο οποίος τους προκάλεσε συνεχείς εμετούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο από τους 150 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι παραμένουν στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είναι αγκυροβολημένο στη Σκωτία, δήλωσε ο Κεν Όουτς, διευθυντής του τομέα δημόσιας υγείας του τοπικού παραρτήματος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. Πρόσθεσε ότι οι επιβάτες προσβλήθηκαν πιθανότατα από τον ιό Norwalk ή (norovirus).

Όσον αφορά το θάνατο του 74χρονου τουρίστα από το Norwich, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Transocean Tours, η οποία εδρεύει στη Γερμανία, διαβεβαίωσε πως ο θάνατός του δεν συνδέεται με τον ιό. Ο ηλικιωμένος υπέφερε από χρόνιο καρδιοαναπνευστικό νόσημα και υπέστη καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης