Μέσα στον παροξυσμό των τελευταίων εξελίξεων για ένα νέο οικονομικό σκάνδαλο, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στους κόλπους του Δήμου Θεσσαλονίκης, η «ερωτηθείσα» βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρύσα Αράπογλου, αποκάλυψε στη zougla.gr, πως ήδη μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως οι αριθμοί του «εγκλήματος» ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια ευρώ!

«Στην παράλληλη έρευνα της οικονομικής επιθεωρήτριας Αναστασίας Τσεμπερά στην Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, όπου και ανήκει ο Δήμος, βρήκαμε την ευκαιρία να εξασκήσουμε το δημοσιογραφικό μας δαιμόνιο, καθώς ανακαλύψαμε πως στα ταμεία δεν υπάρχει ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών, που αποδίδεται ανα δίμηνο στην Θ’ ΔΟΥ για… χρόνια! Μιλάμε για ένα ποσό που αισίως αγγίζει τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Και σας αποκαλύπτω πως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα αντίστοιχη έρευνα για το 6% που φτάνει στα ταμεία από τους προμηθευτές. Πλαστές υπογραφές, πλαστά ταμεία. Δεν το χωρά ο νους σου…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μόνο και μόνο για την πλαστογραφία, πρέπει να μπουν φυλακή. Πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Και ας συνυπολογίσουμε τις υποψίες μας πως η τοπική εφορία γνώριζε τα πάντα και δεν αντέδρασε λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων. Την Παρασκευή συνέβη το απίστευτο. Η έφορος αφαίρεσε τη δυνατότητα φορολογικής ενημερότητας από το Δήμο!», ανέφερε η κυρία Αράπογλου.

Και συμπλήρωσε: «Εδώ κατόρθωσαν με εισαγγελική εντολή να φυλάσσονται έως και τα τιμολόγια των security! Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα όχι μόνο αυτόδιοίκησης αλλά γενικότερα! Ντροπή για τη Θεσσαλονίκη. Όσο για τους προμηθευτές, δεν κάνω καν λόγο. Είναι 5 και 7 στο σύνολό τους. Τα έσοδα δεν αυξάνονται, δεν παίρνουν ευρωπαϊκά προγράμματα και κάτι ακόμα. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει διπλογραφικό σύστημα! (Δύο βιβλία λογιστικών εγγραφών για να διατηρείται διαφάνεια). Θα έχουμε και άλλα… Αυτοί πρέπει να πάνε φυλακή.»

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νέο οικονομικό σκάνδαλο στο Δήμο Θεσσαλονίκης;, 6 Ιουλίου 2009, 12:53

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης