Το αφεντικό της F1 Bernie Ecclestone έγινε πάλι πρωτοσέλιδο με τιε δηλώσεις του. Ο θείος Bernie ούτε λίγο ούτε πολύ εξήρε τον Αδόλφο Χίτλερ για την ικανότητά του να «ολοκληρώνει τα πράγματα όπως πρέπει».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας, The Times, ο 78χρονος  είπε, ότι οι σημερινοί πολιτικοί είναι πολύ αδύναμοι. Υποστήριξε επίσης ότι η σημερινή πολιτική στερείτε ισχυρών ηγετών όπως ο Χίτλερ ή και η Μάργκαρετ Θάτσερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε επίσης ότι η δημοκρατία δεν είναι απαραίτητα κάτι καλό, και ότι ο ολοκληρωτισμός έχει πολλά θετικά, επισημαίνοντας την κατάσταση στο Ιράκ ως ένα παράδειγμα.

“Με πολλούς τρόπους, [και είναι] τρομερό να το πω αυτό υποθέτω, αλλά εκτός από το γεγονός ότι ο Χίτλερ έκανε πράγματα – που δεν έχω ιδέα αν θα ήθελε να κάνει  ή αν πείστηκε να τα κάνει – ο ίδιος είχε ένα μοναδικό τρόπο να διοικεί πολλούς ανθρώπους και είχε την ικανότητα να τους κάνει να ολοκληρώνουν τα πράγματα όπως έπρεπε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Στο τέλος βέβαια χάθηκε, οπότε δεν ήταν και πολύ καλός δικτάτορας, είτε επειδή είχε όλα αυτά τα πράγματα και γνώριζε το τι συμβαίνει και επέμεινε, ή που πήγε μαζί τους … επομένως και στις δυο περιπτώσεις δεν ήταν δικτάτορας».

«Εγώ προτιμώ τους ισχυρούς ηγέτες. Για παράδειγμα η Μάργκαρετ Θάτσερ έπαιρνε αποφάσεις όταν έπρεπε και η δουλειά γινόταν.  Αυτή ήταν που τα τελευταία χρόνια  έχτισε αργά και σταθερά αυτή τη χώρα (Βρετανία)».

«Την έχουμε πια παρατήσει (τη χώρα) και έχει πάρει την κατιούσα ξανά.

Έχουμε όλα αυτά τα παιδιά, Gordon [Brown] και Tony [Blair] που προσπαθούν όλη την ώρα να ευχαριστήσουν τους πάντες».

«Και αυτό γιατί οι πολιτικοί ανησυχούν περισσότερο για τις εκλογές. Κάναμε φοβερά πράγματα όταν υποστήριξε την ιδέα να απαλλαγούμε από τον Σαντάμ Χουσεΐν. Ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ελέγχει την εν λόγω χώρα».

«Το ίδιο με τους Ταλιμπάν. Πηγαίνουμε στις διάφορες χώρες και δεν έχουμε ιδέα για την κουλτούρα τους. Οι Αμερικανοί πιθανώς να πίστευαν ότι η Βοσνία ήταν μια πόλη στο Μαϊάμι. Υπάρχουν άνθρωποι, που πεθαίνουν από την πείνα στην Αφρική, καθόμαστε τους βλέπουμε και δεν κάνουμε τίποτα, αλλά από την άλλη ανακατευόμαστε σε άλλα πράγματα, που δεν θα έπρεπε.»

Ο Ecclestone είπε επίσης ότι ο φίλος του και πρόεδρος της FIA Max Mosley, θα μπορούσε να ήταν μια καλή περίπτωση πρωθυπουργού για το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Ο Max θα έκανε πολύ καλή δουλειά. Είναι καλός στο να διοικεί κόσμο. Δεν πιστεύω ότι το παρελθόν του [είναι ο γιος του Sir Oswald Mosley, επικεφαλή της βρετανικής Ένωσης των φασιστών] θα είναι ένα πρόβλημα.”

Εν τω μεταξύ τα σχόλια του Ecclestone έχουν επικριθεί έντονα από εβραϊκές ομάδες και αρκετούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένου του Denis MacShane, βουλευτή του Εργατικού κόμματος και πρόεδρο της διακομματικής έρευνας για τον αντισημιτισμό και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Σύγχρονου Αντισημιτισμού.

“Φυσικά, η δημοκρατία και οι πολιτικοί δεν είναι τέλειοι και είναι γεμάτοι πταίσματα. Ωστόσο, αυτή η μοδάτη περιφρόνηση  για το δικαίωμα των πολιτών να εκλέγουν τους δικούς τους ηγέτες είναι ειλικρινά τρομακτική».

«Αν ο κ. Ecclestone πιστεύει σοβαρά ότι ο Χίτλερ έπρεπε να πειστεί για να σκοτώσει έξι εκατομμυρία Εβραίους, να εισβάλλει σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα και να βομβαρδίσει το Λονδίνο, τότε δεν ξέρει την ιστορία και δείχνει πλήρη έλλειψη κρίσεως.”

Σημείωση: Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ecclestone ανακατεύεται με την πολιτική και κυρίως με τους δημοκρατικούς θεσμούς που την διέπουν χρησιμοποιώντας τη δύναμη που του έχει δώσει η F1. Είναι επίσης γνωστός ο τρόπος που διοικείται η F1 καθώς και ο τρόπος που συμπεριφέρεται τόσο ο Ecclestone όσο και ο Mosley.  Οι άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού το γνωρίζουν πολύ καλά και δεν αποτελούν αυτές οι δηλώσεις του θείου Bernie «νέο» ή έκπληξη. Αυτός είναι ο Bernie και ευτυχώς έχουμε δημοκρατία και του επιτρέπεται να εκφράζει τις απόψεις του ελεύθερα. Μπορεί να συμφωνούμε για την πείνα στην Αφρική και τις γελοίες επεμβάσεις τάχατες για δημοκρατία σε Σερβία, Ιρακ, Πακιστάν, Αφγανιστάν….κλπ αλλά αυτό δεν δικαιώνει τις ιδέες του ούτε τις πράξεις του. Άλλωστε δεν είδαμε ποτέ να μοιράζει τίποτα από τα δισεκατομμύρια του στους ανθρώπους που πεινάνε ούτε στο μηχανοκίνητο σπορ του οποίου ηγείται τρέχει κάποια καμπάνια για τους πεινασμένους σε αυτή τη γη.

Εκτός και αν όλα αυτά τα είπε στην προσπάθειά του να χρυσώσει το χάπι για την αποχώρηση του φίλου του Max. Φαίνεται ότι μετά την προεδρία της FIA μόνο η πρωθυπουργεία θα ταίριαζε στον φίλο του Ecclestone.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης