Η εικονογράφος και συγγραφέας Λήδα Βαρβαρούση παρέα με τα πινέλα και τα χρώματά της θα σας περιμένει για μια συνάντηση διαφορετική από τις άλλες, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 11.30 το πρωί στο βιβλιοπωλείο «Δοκιμάκης».

Οι μικροί …βιβλιοναύτες θα είναι εκεί. Ελάτε κι εσείς να ζωγραφίσουμε μαζί της τους αγαπημένους χαρακτήρες από τα βιβλία της. Θα είναι δύσκολο ή εύκολο; Αυτό θα το μάθουμε αφού το δοκιμάσουμε! (Ηλικίες 6-10 ετών).

Βιογραφικό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Μεγάλωσε σε καλλιτεχνικό περιβάλλον και από μικρή ήρθε σε επαφή με τον κόσμο της φαντασίας και του σχεδίου. Αποφοίτησε από τη σχολή Σχολή εφαρμοσμένων καλών τεχνών Βακαλό και συνέχισε τις σπουδές της στο Leeds της Βρετανία. Για πολλά χρόνια ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια και εικονογράφος σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες, όπου και ανέλαβε διεθνείς καμπάνιες. Από το 1993 έχει δικό της δημιουργικό γραφείο και από το 1996 ξεκίνησε να εικονογραφεί και να γράφει παιδικά βιβλία. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από 150 βιβλία στην Ελλάδα και έχει γράψει 13 από αυτά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ).

Το 2006 εικονογράφησε το βιβλίο της Γλώσσας της Α’ Δημοτικού και το Λεξικό για τις Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Το 2007 τιμάται με το πρώτο βραβείο Εικονογράφησης για το βιβλίο «Ένα σκουλήκι με φτερά» της σειράς «Τρελοδαγκωνίτσες», από το South East Europe Children Literature Center (Σόφια, Βουλγαρίας). Το 2009 σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα γράφει και εικονογραφεί το βιβλίο Μια Παρέα με Καρδιά. Συνεργάζεται επίσης με το ΕΚΕΒΙ, δήμους, βιβλιοθήκες, μουσεία και σχολεία, όπου παρουσιάζει τα βιβλία της σε παιδιά. Είναι μέλος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Οι ήρωές της, τους οποίους τους χαρακτηρίζει η φαντασία και το χιούμορ, είναι ιδιαίτερα γνωστοί και αγαπητοί στα παιδιά.

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης