Οι ραγάδες, οι ροζ ή κοκκινωπές γραμμές που μπορεί να εμφανίσετε σε κάποιο σημείο του σώματος σας, είναι αποτέλεσμα γρήγορου τεντώματος του δέρματος. Είναι κυρίως ένα αισθητικό πρόβλημα που είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αυτήν την εποχή καθώς τα ρούχα που φοράμε τώρα το καλοκαίρι καλύπτουν λιγότερα σημεία του σώματος μας.

Συχνότερα εμφανίζονται στα στήθη, στους γοφούς, στους μηρούς, στους γλουτούς και στην κοιλιά και μπορεί να οφείλονται στην απότομη αύξηση του σωματικού βάρους ή στην εγκυμοσύνη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γραμμές αυτές στην αρχή έχουν ένα ροζ-κόκκινο χρώμα και σχηματίζονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το ροζ χρώμα οφείλεται σε προσωρινή φλεγμονή και υποχωρεί μετά από έναν περίπου χρόνο. Ωστόσο, οι γραμμές που έχουν δημιουργηθεί παραμένουν για όλη τη διάρκεια της ζωής, διότι αποτελούν μόνιμη βλάβη του δέρματος και συνήθως εμφανίζονται εκεί όπου το δέρμα είναι πιο μαλακό και λεπτό.

Για να αποφύγετε και να προλάβετε τις ραγάδες, να αποφεύγετε:

·         τις αυξομειώσεις στο βάρος σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

·         να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα

·         να μην αμελείτε να χρησιμοποιείται καθημερινά κρέμα σώματος

·         να κάνετε πίλινγκ σώματος 2 φορές την εβδομάδα.

Αν όμως έχουν δημιουργηθεί ήδη οι ραγάδες, οι ειδικές κρέμες αποτελούν την πρώτη, απλούστερη θεραπευτική λύση. Η χρήση τους γίνεται πρωί και βράδυ στις προβληματικές περιοχές για περισσότερο από έξι μήνες. Οι κρέμες δρουν περισσότερο προστατευτικά  και δεν μπορούν να εξαλείψουν το πρόβλημα, απλά θα βελτιωθεί η εικόνα τους.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης