Συνολικά τρεις άνθρωποι έπεσαν νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλων μέσα σε Σχολή Samba στο ανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Το μακελειό σημειώθηκε στην πολιτεία Μίνας Γκεράις, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι τέσσερις ένοπλοι, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, άνοιξαν πυρ κατά μελών της Σχολής «Sao Geraldo», την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη πρόβα για τη μεγάλη παρέλαση του επόμενου μήνα στο πλαίσιο του Καρναβαλιού στην πόλη Σάο Ζοάο ντελ Ρέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως η επίθεση είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, προσθέτοντας πως τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί. Τα θύματα ήταν ηλικίας 14 έως 19 ετών. Ο δείκτης εγκληματικότητας στη Βραζιλία παραμένει υψηλός, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης της προέδρου, Dilma Rousseff, για περιορισμό της βίας μέσω επιβολής απαγορεύσεων στην πώληση όπλων.

Ενδεικτικό της ανασφάλειας που επικρατεί στη χώρα που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου του 2014 είναι ότι η πλειοψηφία του λαού τάχθηκε υπέρ της οπλοκατοχής σε δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε το 2005.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης