Ο Πολ Ροντσχάιμερ δεν είναι άλλος από τον γνωστό Γερμανό ανταποκριτή που μοίραζε δραχμές στους δρόμους της Αθήνας, περιγράφοντας την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλά τα χρήματα των δανειστών στα μπουζούκια.

Ο δημοσιογράφος της «Bild» έχει βάλει τώρα στο στόχαστρό του την Κύπρο, η οποία βρίσκεται με τη σειρά της στον δρόμο του Μνημονίου. Στο τελευταίο του άρθρο με τίτλο «Όταν πέφτει η νύχτα στην Κύπρο» ο Ροντσχάιμερ περιγράφει τη ζωή των πλουσίων σε ένα νησί το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Το άρθρο χαρακτηρίζει την Κύπρο «αγαπημένο καταφύγιο των πλούσιων Ρώσων» και αναφέρει ότι οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν το γεγονός ότι οι «ολιγάρχες» έχουν συσσωρεύσει περίπου 26 δισ. ευρώ στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρεπορτάζ του Ροντσχάιμερ είναι αρκούντως αφηγηματικό, καθώς ξεκινά από πολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού, όπου συναντώνται, όπως γράφει, οι βαθύπλουτοι Ρώσοι, ενώ στη συνέχεια στην ιστορία μπλέκονται νεαρές Ρωσίδες που πίνουν σαμπάνια, φορούν ακριβά ρούχα και δηλώνουν «σύμβουλοι επενδύσεων». Εν κατακλείδι, ο Ροντσχάιμερ «φωτογραφίζει» μια χώρα η οποία δεν δικαιούται να σπαταλά τα χρήματα των δανειστών από τη στιγμή που αποτελεί «παράδεισο» ξεπλύματος βρόμικου ρωσικού χρήματος.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης