Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπογράφει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, βάζοντας «το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» και παρατήρησε πως: «Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έχει υπογράψει τέτοια επονείδιστα κείμενα, όπως αυτό που ψηφίζεται σήμερα».

Με εντολή της τρόικας, υπογράμμισε ο κ. Καμμένος, «επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το παράνομο και αντισυνταγματικό Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2 και Μνημόνιο 3», αλλά ακόμα και αν ψηφιστεί σήμερα, διεμήνυσε, «δεν ισχύει, είναι άκυρο και δεν δεσμεύεται ο ελληνικός λαός να πληρωθούν οι πιστωτές, εισπράττοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια που φόρτωσαν στις πλάτες του». «Για εμάς, αυτές οι διατάξεις δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί είναι αντισυνταγματικές και το Σύνταγμα δεν καταλύεται» ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή εξάλλου την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ., σχολίασε ότι κάποιοι επέλεξαν να είναι άλλου είδους τα πρωτοσέλιδα… ».Οι πυροβολισμοί που έριξαν το βράδυ οι παρακρατικοί στα γραφεία της ΝΔ είναι συνήθης πρακτική… πριν από λίγα χρόνια, πυροβολήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης, παραμονές της συζήτησης συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο Κοσκωτά και παραμονές συζήτησης της υπόθεσης της ΑΓΕΤ Ηρακλής πυροβολήθηκε στα πόδια ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Παπαδημητρίου, σημείωσε με νόημα για να προσθέσει στο ίδιο ύφος: «Σήμερα, λίγες ημέρες πριν τη συζήτηση της πρότασης για την παραπομπή του Γιώργου Παπανδρέου, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Λουκά Παπαδήμου, έχουμε κλιμάκωση της βίας που ξεκίνησε από τα γκαζάκια, προχώρησε στις μολότωφ στο σπίτι που μένει ένα τρίχρονο παιδί και έγινε Καλάσνικοφ. Ελπίζω να μην έχουμε άλλα, ως την Πέμπτη…» .

Η αναφορά του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση Τσολάκογλου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα έδρανα της συμπολίτευσης, ένταση που κορυφώθηκε όταν ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων προειδοποίησε τους βουλευτές ότι θα έχουν προσωπική ευθύνη αν ανοίξουν με την ψήφο τους το δρόμο για την παράδοση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, έως και τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε τη διαγραφή από τα πρακτικά της αναφοράς του κ. Καμμένου λέγοντας πως «είναι δεινή ύβρις και για την κυβέρνηση και για τους βουλευτές που την στηρίζουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν παίρνω πίσω τίποτε από όσα είπα. Δεν μπορείτε να αφαιρέσετε φράση, από τα πρακτικά, προέδρου κόμματος, χωρίς τη συναίνεσή μου! Αίσχος! Ποιος είστε;» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι πρέπει να αποδοθεί μομφή προς το Προεδρείο. «Δίνω, λοιπόν, εγώ εντολή να διαγραφεί η φράση» επέμεινε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο κ. Καμμένος είχε επίσης φραστικό επεισόδιο και με το βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη. «Εσείς συνεχίζετε να παίρνετε στις επιχειρήσεις σας χορηγίες από τον ΟΠΑΠ, αλλά την ίδια ώρα, κάποιοι άλλοι πεινάνε! Οι φυλλάδες σας προσπαθούν να μας κατατάξουν στην ακροδεξιά. Πάψτε να εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα. Είστε μέλος του κοινοβουλίου!», παρατήρησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απευθυνόμενος στον βουλετή, ο οποίος με τη σειρά του απάντησε ότι ουδέποτε είχε επαγγελματική εμπλοκή με τον ΔΟΛ . «Επί 20 χρόνια ήμουν διπλωμάτης», πρόσθεσε ο κ. Ψυχάρης σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει άλλη συμπεριφορά από κάποιον που λέει ότι ψεκάζουν τον ελληνικό λαό, που ποτέ δεν είχε επάγγελμα και που πρόσβαλε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης