Με τίτλο «Πυροβολισμοί εναντίον του αρχηγείου του κυβερνώντος κόμματος στην Αθήνα» το ΒΒC προβάλλει το θέμα της επίθεσης κατά των γραφείων της ΝΔ.

Στη φωτογραφία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η λεζάντα γράφει: Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιμέτωπος με μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας. Από τους πυροβολισμούς εναντίον των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ουδείς τραυματίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή της επίθεσης τα γραφεία ήταν άδεια. Μία από τις εννέα σφαίρες από καλάσνικοφ που εβλήθησαν βρέθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Η επίθεση σημειώνεται -επισημαίνει ο ανταποκριτής του ΒΒC στην Αθήνα, Mark Lowen – μετά τις αστυνομικές επιδρομές και συλλήψεις πολλών αναρχικών.

Μία ομάδα αυτοαποκαλούμενη «Μαχητική Μειοψηφία» ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον κατοικιών δημοσιογράφων, τους οποίους χαρακτήρισε «επίσημους αντιπροσώπους του συστήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τίτλο «Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν επιθέσεις σε βάρος δημοσιογράφων στην Ελλάδα» η «Φωνή της Αμερικής» (VOA) αναφέρεται στα πρόσφατα επεισόδια, ενώ η «New York Times» δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στις επιθέσεις.

Η οργάνωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» καταδίκασε τις επιθέσεις με αυτοσχέδιες βόμβες εις βάρος δημοσιογράφων στην Ελλάδα. Καταδίκασε, επίσης, την «παράνομη κατάληψη των ραδιοφωνικών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ3 από αγνώστους μασκοφόρους», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή τους.

«Ανησυχούμε για την κλιμακούμενη βία κατά των μέσων ενημέρωσης και επιφανών δημοσιογράφων τους τελευταίους μήνες. Οι επιθέσεις αυτές αποτελούν την πιο εμφανή έκφραση ενός διαρκώς εντεινόμενου επικίνδυνου κλίματος για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι καταλήγουν να γίνονται αποδιοπομπαίοι τράγοι για την κρίση την οποία προσπαθούν να αναλύσουν» τονίζει η οργάνωση.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι επιδεινώθηκαν τα προβλήματα που είχαν επισημανθεί στην έκθεση τον Σεπτέμβριο του 2011 και ότι τώρα οι δημοσιογράφοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη «νεοναζιστική βία της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών κινημάτων».

Η ανακοίνωση καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στις ελληνικές Αρχές «για την άμεση διερεύνηση των επιθέσεων και τον εντοπισμό όχι μόνο των δραστών, αλλά και εκείνων που βρίσκονται πίσω απ’ αυτούς».

Την Κυριακή, η εφημερίδα «New York Times» δημοσίευσε άρθρο που αναφέρεται στις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων στην Ελλάδα και σημειώνει ότι «τέτοιες επιθέσεις εγείρουν ερωτήματα για την επιδείνωση του κλίματος ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης