Με άδεια τα χέρια έφυγε από το «Παλάου Μπλαουγκράνα», ο Ολυμπιακός, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπαρτσελόνα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του TOP-16 της Euroleague.

Η ομάδα του Πειραιά έχασε την Παρασκευή με 76-68 από τους «μπλαουγκράνα» και γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στη β’ φάση της διοργάνωσης επί ισπανικού εδάφους, μετά από αυτήν στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν λύσεις στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Πασκουάλ και, παρά το γεγονός ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν αγωνίστηκε σε σχεδόν ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, δεν… γλίτωσαν την ήττα.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό, που μετά από αυτό το αποτέλεσμα θέλει «πάση θυσία» τη νίκη στο προσεχές ματς με τη Σιένα στο ΣΕΦ, ήταν ο Πρίντεζης με 14 πόντους.

Σε… ρηχά νερά κινήθηκε ο Βασίλης Σπανούλης με μόλις εννέα πόντους, όσους είχε και ο Άντιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας

Η ομάδα του Μπαρτζώκα ξεκίνησε πολύ καλά το ματς με ένα σερί 5-0 στο 1ο λεπτό της αναμέτρησης, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Πειραιώτες.

Οι Ισπανοί έκλεισαν τα «ερυθρόλευκα» πικ εν ρολ προς το καλάθι τους, έσφιξαν την άμυνα τους και με πρωταγωνιστή τον Μάικλ έτρεξαν επιμέρους σκορ 14-4 και στο 7′ προηγήθηκαν με 14-9.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέχισαν να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα κι έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν το προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, που έκλεισε στο +5 (18-13) για την ομάδα του Πασκουάλ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ψηλοί της Μπαρτσελόνα έκαναν «ζημιά» κοντά στο «ερυθρόλευκο» καλάθι και σε συνδυασμό με τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας (34% στα δίποντα και 14% στα τρίποντα) των πρωταθλητών Ελλάδας στο 18′ οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +10 πόντους (32-22) και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 41-32.

Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», πάντως, πήραν σημαντικές βοήθειες από τον Σερμαντίνι, όταν μπήκε στο 17′, ενίσχυσε την φροντ λάιν και φόρτωσε γρήγορα με 6 πόντους το αντίπαλο καλάθι, ενώ πήρε και το 3ο φάουλ του Λόρμπεκ.

Με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου ο Ναβάρο αποχώρησε τραυματίας και ο Ολυμπιακός με 8 διαδοχικούς πόντους του Πρίντεζη (2 τρίποντα) μείωσε σε 45-40.

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κακή οργάνωση της Μπαρτσελόνα, κέρδισαν τα επιθετικά ριμπάουντ και με κορυφαίο στην επίθεση τον Λο έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους -4 (56-52) στο 28′, αλλά κάποιες βεβιασμένες επιλογές και λάθη στην άμυνα βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να τρέξει ένα μικρό σερί 4-0 και να μπει στο τέταρτο δεκάλεπτο στο +8 (60-52).

Παρά τον επιθετικό οίστρο του Τόμιτς στις αρχές της τελευταίας περιόδου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης χάρη στα 3/3 τρίποντα του Άντιτς και την «εκτέλεση» του Μάντζαρη από τα 6.75 στην επίθεση που ακολούθησε, με τα οποία διαμορφώθηκε το 72-66 στο 37′.

Εντούτοις, κάποιες χαμένες επιθέσεις και λάθη στα κρίσιμα τελευταία λεπτά έφεραν τον Ολυμπιακό και πάλι σε μειονεκτική θέση και τους Καταλανούς να φτάνουν στο τελικό 76-68.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 41-32, 60-52, 76-68

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα 10, Χουέρτας 10, Ναβάρο 5, Γιασικεβίτσιους 10(1), Τοντόροβιτς, Ουάλας 6, Ινγκλς, Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαβάι 2, Μάικλ 12, Τόμιτς 15.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 8, Άντιτς 9(3), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 4, Σερμαντίνι 6, Σλούκας, Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 14(2), Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 3(1).

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης