Ασφαλείς θεωρεί η Ε.Ε. τις μεγάλες και γνωστές αεροπορικές εταιρείες, καθώς καμία από αυτές δεν περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη «μαύρη λίστα» που εξέδωσε σήμερα.

Πρόκειται για την όγδοη ενημέρωση της αποκαλούμενης «μαύρης λίστας» των αεροπορικών εταιρειών, στις οποίες απαγορεύεται να εκτελούν πτήσεις προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λόγω προβλημάτων ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, με την κοινοτική λίστα που ενέκρινε σήμερα η Ε.Ε. επιβάλλεται απαγόρευση σε όλους τους αερομεταφορείς από την Ισημερινή Γουινέα, την Ινδονησία, τη Δημοκρατία της Κιργιζίας, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σουαζιλάνδη, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (ΛΔΚ) και την Γκαμπόν – με εξαίρεση τις εταιρείες Gabon Airlines και Afrijet, των οποίων οι πτητικές δραστηριότητες παγώνουν στο τρέχον επίπεδο. Επιπλέον, απαγορεύονται εξ ολοκλήρου οι πτήσεις οκτώ μεμονωμένων αερομεταφορέων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως, η Επιτροπή ήρε την απαγόρευση λειτουργίας ενός ιρανικού αερομεταφορέα, των αερογραμμών Mahan Airlines, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο εν λόγω αερομεταφορέας κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και πραγματοποίησε πρόοδο, όπως εξακριβώθηκε στη διάρκεια επιτόπιας επιθεώρησης, στο Ιράν.

Η Επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει την απαγόρευση στις πάσης φύσεως πτητικές δραστηριότητες των αερογραμμών Ukraine Cargo Airways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση της Ινδονησίας, τρεις αεροπορικές γραμμές – Garuda, Mandala και Air Fast – παραμένουν στη «μαύρη λίστα»

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η επιτροπή για την ασφάλεια των αερομεταφορών την περίπτωση της Καμπότζης, αλλά δεν επέβαλε περιορισμούς κατά των αεροπορικών εταιρειών των Φιλιππίνων. Τέλος, η Επιτροπή εξέτασε τις επιδόσεις, από πλευράς ασφάλειας, του αερομεταφορέα Yemenia Airways, και αποφάσισε ότι η εταιρεία πρέπει να ολοκληρώσει το σχέδιο διορθωτικών μέτρων έως την επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής για την ασφάλεια των αερομεταφορών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης