Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά άνθρωποι σε ορεινή περιοχή στο βόρειο τμήμα του Περού, όταν το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σε κτήριο το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα οικισμού, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 14.57 το μεσημέρι της Δευτέρας, τοπική ώρα (21.57 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Ουκαγιάλι, κοντά στην πόλη Πουκάλπα (805 χλμ. από την πρωτεύουσα Λίμα). Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RΤ, το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πόλης Ταραπότο, ωστόσο έξι λεπτά αργότερα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κόπηκε στα δύο και στη συνέχεια συνετρίβη σε κτήριο στα περίχωρα του χωριού Σαν Χουάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως είδαν μέλη του πληρώματος να προσπαθούν να απομακρυνθούν από τον χώρο του ελικοπτέρου, χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και πέντε Αμερικανοί.

Το ελικόπτερο, τύπου «VB-234», ανήκε σε εταιρικό όμιλο, περουβιανών συμφερόντων, ο οποίος συνεργάζεται με επιχείρηση εξόρυξης πετρελαίου και ορυκτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δυστυχήματα με ελικόπτερα είναι αρκετά συχνά στο Περού. Τον Ιούνιο του 2012 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους ύστερα από τη συντριβή ελικοπτέρου σε ορεινή περιοχή των Άνδεων. Τα σωστικά συνεργεία είχαν χρειαστεί αρκετές ημέρες για να προσεγγίσουν τον τόπο της τραγωδίας, με τις εικόνες από την ανάσυρση  των πτωμάτων να κάνουν τότε τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε επίσης:
Περού: Ανάσυρση πτωμάτων από τον τόπο της τραγωδίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, 03:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης