Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Πολλές είναι οι ταινίες με τις οποίες μας υποδέχεται το 2013, μια χρονιά που κινηματογραφικά θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαβορί για τα επερχόμενα Όσκαρ, blockbuster, σινεφίλ αλλά και λογοτεχνικές αναπαραστάσεις αποτελούν το κινηματογραφικό μενού μιας ενδιαφέρουσας χρονιάς.

Κυριολεκτικά ο φετινός κινηματογραφικός μπαξές έχει απ’ όλα. Πιστολάδες και γουέστερν, αδιάφθορους και γκάγκστερ, ιστορικές προσωπικότητες, κυνηγούς τρομοκρατών, τραπεζικά σκάνδαλα, παραμύθια, και φυσικά τέρατα και υπερήρωες.

Και αν νομίζετε πως η χρονιά είναι γεμάτη, ο παραδοσιακά «ισχυρός» κινηματογραφικά Ιανουάριος φέτος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο καθώς πολλές σημαντικές ταινίες έκαναν ή θα κάνουν πρεμιέρα στον πρώτο μήνα του χρόνου. Anna Karenina, Upside Down, The impossible, Argo, Django, Arbitrage, Le Capital, Lincoln, Gangster Squad, Zero Dark Thirty, Hansel and Gretel: Witch Hunters, είναι μόνο κάποιοι από τους τίτλους που φιγουράρουν στις πρεμιέρες του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας ρίξουμε όμως μια γρήγορη ματιά στις ταινίες που οι περισσότεροι φίλοι της 7ης τέχνης, περιμένουν να δουν στο πανί την χρονιά που μόλις υποδεχθήκαμε.

«Επιχείρηση Αργώ» του Μπεν Άφλεκ

Πρεμιέρα 10/1/2013

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, το «Επιχείρηση: Argo» αποτελεί το χρονολόγιο μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης έξι Αμερικανών, που διαδραματίζεται στα παρασκήνια της κρίσης του Ιράν – μια αλήθεια που επί σειρά δεκαετιών δεν έφτανε στην κοινή γνώμη.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ («The Town», «Good Will Hunting») σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία, ενώ στην παραγωγή συνεργάζεται με τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ Τζορτζ Κλούνεϊ («Syriana») και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Γκραντ Χέσλοφ («Good Night and Good Luck»).

Στις 4 Νοεμβρίου του 1979, καθώς η επανάσταση στο Ιράν φτάνει στην κορύφωσή της, μια ομάδα Ιρανών στρατιωτών εισβάλει στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατά ομήρους 52 Αμερικανούς.

Μέσα στον πανικό, έξι Αμερικανοί καταφέρνουν να διαφύγουν και να βρουν καταφύγιο στην κατοικία του Καναδού πρέσβη. Γνωρίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν και να θανατωθούν, ο ειδικός «απομακρύνσεων» της CIA Τόνι Μέντεζ (Άφλεκ) καταστρώνει ένα επικίνδυνο σχέδιο, προκειμένου να τους φυγαδεύσει με ασφάλεια από τη χώρα. Το σχέδιο είναι τόσο παράτολμο, που μόνο σε ταινία θα μπορούσε κανείς να το δει.

Μαζί με τον Άφλεκ στο «Επιχείρηση: Argo» συμπρωταγωνιστούν ο βραβευμένος με Όσκαρ, Άλαν Άρκιν («Little Miss Sunshine»), ο Μπράιαν Κράνστον (τηλεοπτικό «Breaking Bad») και ο Τζον Γκούντμαν («You Don’t Know Jack»). Το καστ συμπληρώνουν οι Κέρι Μπισέ, Κάιλ Τσάντλερ, Ρόρι Κόκρεϊν, Κρίστοφερ Ντέναμ, Τέιτ Ντόνοβαν, Κλέα Ντιβάλ, Βίκτορ Γκάρμπερ, Ζέλικο Ιβάνεκ, Ρίτσαρντ Κάιντ, Σκοτ ΜακΝέρι, Κρις Μεσίνα, Μάικλ Παρκς και Τέιλορ Σίλινγκ.

«Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο

Πρεμιέρα 17/1/2013

Το “Django Unchained” διαδραματίζεται δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο και παρακολουθεί τον βραβευμένο με Όσκαρ Jamie Foxx στο ρόλο του σκλάβου Djanco που έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από τα πρώην αφεντικά του, συναντά τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων Dr. King Schultz (που υποδύεται ο επίσης βραβευμένος με ΄Oσκαρ Christoph Waltz). Ο Schultz ακολουθεί τα ίχνη των φονικών αδελφών Brittles και μόνο ο Djanco μπορεί να τον οδηγήσει σε αυτούς. O ανορθόδοξος Schultz γίνεται το νέο αφεντικό του Django με την υπόσχεση ότι θα τον ελευθερώσει με το που θα συλλάβουν τους αδελφούς Brittles.

Αφού πετύχουν το σκοπό τους, ο Schultz απελευθερώνει τον Djanco, ενώ οι δυο τους αποφασίζουν να συνεχίσουν μαζί και μάλιστα να ξεκινάνε μια καταδίωξη των πιο γνωστών εγκληματιών της δύσης. Εντωμεταξύ ο Djanco ακονίζει τα μαχαίρια του για το δικό του σκοπό: τη σωτηρία της Broomhilda (Kerry Washington), της γυναίκας του που έχασε σε σκλαβοπάζαρο πριν από καιρό.

Η έρευνα του Django και του Schultz τους οδηγεί στον Calvin Candie (που υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Leonardo DiCaprio), τον ιδιοκτήτη της “Candyland” μιας κακόφημης φυτείας όπου οι σκλάβοι προπονούνται από τον Ace Woody (Kurt Russel) και ανταγωνίζονται μεταξύ τους σε αθλητικούς αγώνες. Η έρευνα που κάνουν οι δύο πρωταγωνιστές τραβάει την προσοχή του Stephen (επίσης υποψήφιου για Όσκαρ Samuel L.Jackson) που είναι ο έμπιστος του Candie. Οι κινήσεις του παρακολουθούνται στενά και ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω τους. Προκειμένου να καταφέρουν να αποδράσουν με την Broomhilda οι δυο σύντροφοι θα πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την αλληλεγγύη, ανάμεσα στην θυσία και την επιβίωση.

«Pieta» του Κιμ Κι Ντουκ


Πρεμιέρα 17/1/2013

Έχοντας προσληφθεί ως μπράβος από τοκογλύφους, ένας άντρας εκφοβίζει και απειλεί αυτούς που χρωστάνε ώστε να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν δανειστεί. Αυτός ο άντρας, που ούτε οικογένεια έχει ούτε τίποτα να χάσει ουσιαστικά, συνεχίζει τη δουλειά και αυτό τον τρόπο ζωής παρά τον πόνο που προκαλεί σε τόσους ανθρώπους καθημερινά. Μια ημέρα, μια γυναίκα εμφανίζεται μπροστά του και ισχυρίζεται ότι είναι η μητέρα του. Ο άντρας την απορρίπτει ψυχρά στην αρχή, όμως σταδιακά την δέχεται στη ζωή του. Τότε είναι που αποφασίζει να εγκαταλείψει τη σκληρή δουλειά του και να ζήσει μια φυσιολογική, πιο κόσμια και λογική ζωή. Ξαφνικά όμως η μητέρα του απαγάγεται. Υποθέτοντας ο ίδιος ότι πιθανώς να είναι κάποιος από το παρελθόν που του έχει φερθεί βίαια, ξεκινάει και βλέπει έναν έναν αυτούς που είχε κάποτε ενοχλήσει ώστε να βρει τη μητέρα του. Τελικά βρίσκει τον απαγωγέα για να έρθει αντιμέτωπος όμως με τρομερά σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος που τον φοβίζουν πραγματικά, και που είναι προτιμότερο να μην τα είχε ποτέ μάθει.

«Άλλοθι» του Νίκολας Τζαρέκι

Πρεμιέρα 17/1/2013

Ο Ρόμπερτ Μίλερ (Ρίτσαρντ Γκιρ) είναι ένας 60χρονος επιχειρηματίας που βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει την πιο επιτυχημένη συμφωνία της ζωής του. Να πουλήσει την εταιρεία του σε ένα κολοσσό τραπεζών έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Όμως στην πραγματικότητα η οικονομική του κατάσταση δεν είναι αυτή που φαίνεται και ο Ρόμπερτ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει την αλήθεια μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Όταν η σύζυγος του Έλεν (Σούζαν Σάραντον) και η κόρη του Μπρουκ (Μπριτ Μάρλινγκ) αρχίζουν να υποψιάζονται την κρυφή ζωή που διατηρεί ο Ρόμπερτ, τα πράγματα θα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο. Ειδικά όταν ο Ρόμπερτ εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο ανθρωποκτονίας η ένταση θα κλιμακωθεί και ο Ρόμπερτ θα πρέπει να βρει το τέλειο ΑΛΛΟΘΙ για να αποδείξει την αθωότητα του. Ένα καταιγιστικό θρίλερ, με καταπληκτικές ερμηνείες από τον Ρίτσαρντ Γκιρ, τη Σούζαν Σάραντον και τον Τιμ Ροθ, που θα σας συναρπάσει!

«Le Capital» του Κώστα Γαβρά

Πρεμιέρα 17/01/2013

Ο Μαρκ Τουρνέιγ (Γκαντ Ελμαλέχ) είναι ένας ευτυχισμένος οικογενειάρχης. Η καριέρα του απογειώνεται όταν αναλαμβάνει τη διεύθυνση σε μια από τις πιο ισχυρές τραπεζικές μονάδες της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό τον τοποθετεί αυτόματα στο επίκεντρο των γεγονότων του διεθνούς χρηματοτραπεζικού συστήματος. Εκεί καλείται να παλέψει και να βγει νικητής σε μια αρένα όπου οι κανόνες αλλάζουν ανάλογα με τους δείκτες των χρηματιστηρίων. Ο φιλόδοξος Μαρκ θα ανέλθει με την ίδια ευκολία και στα σαλόνια μιας μοντέρνας αριστοκρατίας, τα εύσημα της οποίας είναι η οικονομική κυριαρχία και η εξουσία. Σε ένα σύστημα που καταρρέει, ένας άνθρωπος θα προσπαθήσει να αναρριχηθεί. «Το χρήμα είναι σαν το σκυλί. Θέλει παιχνίδι». Ο Κώστας Γαβράς ανεβάζει την κάμερα πάνω στα στρογγυλά τραπέζια των αποφάσεων, «χορογραφώντας» σε φρενήρη ρυθμό το σύγχρονο τραπεζικό κατεστημένο.

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» του Ρούμπεν Φλάισερ

Πρεμιέρα 24/01/2013

Λος Άντζελες, 1949. Ο αδίστακτος μαφιόζος Μίκι Κοέν (Σον Πεν) έχει πάρει τον έλεγχο της πόλης, αποκτώντας περιουσία από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που παίζεται στα δυτικά του Σικάγο. Κι όλα αυτά, απολαμβάνοντας την προστασία όχι μόνο των πρωτοπαλίκαρών του, αλλά της αστυνομίας και των πολιτικών που κρατάει στο χέρι. Με τόση δύναμη, είναι εύκολο να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους αστυνομικούς της πιάτσας… εκτός ίσως, από μια μικρή μυστική ομάδα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, με επικεφαλής τον Αστυνόμο Τζον Ο΄Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ), που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διαλύσουν τον κόσμο του Κοέν.

«Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πρεμιέρα 24/01/2013

Η ταινία παρακολουθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες της ζωής ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί τον (δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ ερμηνείας) Ντάνιελ Ντέι-Λιούις σε ένα συναρπαστικό θρίλερ, που εξετάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στον Λίνκολν και τους ισχυρούς άνδρες του υπουργικού συμβουλίου του, στην προσπάθειά του να τερματίσει την πιο αιματοβαμμένη σύγκρουση της χώρας, τον Εμφύλιο Πόλεμο, και ν’ αλλάξει τον ρου της ιστορίας βάζοντας τέλος στη δουλεία και επαναφέροντας την Ένωση της Αμερικής.

«Χάνσελ & Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών» του Τόμι Γουιρκόλα

Πρεμιέρα 24/01/2013

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την τραυματική εμπειρία στο καραμελένιο σπίτι, όταν και οι μικροί Χάνσελ και Γκρέτελ σκότωσαν την μάγισσα που πήγε να τους μαγειρέψει. Με την πάροδο των χρόνων, τα αδέλφια έχουν γίνει εκδικητές κυνηγοί κεφαλών, ορκισμένοι να εξολοθρεύουν μάγισσες. Παρότι δεν έχουν συνέλθει τελείως από το παιδικό τραύμα, η δουλειά τους είναι σχετικά εύκολη αφού δεν τους πιάνουν ούτε τα ξόρκια, ούτε οι κατάρες. Τώρα, ο δήμαρχος του Όγκσμπουργκ τους προσλαμβάνει για να εξουδετερώσουν την δαιμονική μάγισσα Μίριελ που καταδυναστεύει την πόλη κι έχει σκοπό να θυσιάσει ντόπια παιδιά στη σύναξη των μαγισσών, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο βίαιος σερίφης Μπέρινγκερ καταλαμβάνει την εξουσία στην πόλη και καταστρώνει τα δικά του σχέδια εξόντωσης.

«Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου

Πρεμιέρα 31/01/2013

Zero Dark Thirty είναι αμερικανικό περιπετειώδης θρίλερ παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία της Κάθριν Μπίγκελοου και σε σενάριο του Μαρκ Μπόαλ. Η ταινία διηγείται την αποστολή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ένα κυνηγητό, που κράτησε μια δεκαετία, ξεκίνησε για να βρεθεί ο αρχηγός της Αλ Κάιντα, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Μία ελίτ ομάδα μυστικών και στρατιωτικών χειριστών, που εργάζονται μυστικά σε όλη την υφήλιο, αφοσιώνονται σε ένα και μοναδικό στόχο: να βρει και να εξαλείψει τον Μπιν Λάντεν.

«Hitchcock» του Σάσα Γκερβάσι

Πρεμιέρα 07/02/2013

Μετά από ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο και ο Νίξον, το ιερό τέρας της υποκριτικής Άντονι Χόπκινς ετοιμάζεται να ενσαρκώσει τον πιο σημαντικό, ίσως, σκηνοθέτη όλων των εποχών και αναμφισβήτητο maître του σασπένς. Η ταινία “Hitchcock”, σε σκηνοθεσία Σάσα Τζερβάζι (σεναριογράφου του “The Terminal”), επικεντρώνεται στη σχέση του μεγάλου δημιουργού με τη γυναίκα του Άλμα, την οποία υποδύεται η Έλεν Μίρεν (Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου στο “The Queen”), και εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας “Ψυχώ”. Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα υποδυθεί την Τζάνετ Λι, μία από τις ηθοποιούς που ενσάρκωσαν στην εντέλεια την κλασική χιτσκοκική πρωταγωνίστρια: ξανθιά, ψυχρή, πανέμορφη και διαταραγμένη, ενώ στο ρόλο που έκανε διάσημο τον Άντονι Πέρκινς, ο Τζέιμς Ντ’ Άρσι (“W.E”). Το καστ συμπληρώνουν οι Τζέσικα Μπιλ (“The Illusionist”), Τόνι Κολέτ (“Little Miss Sunshine”) και Ραλφ Μάτσιο (“Karate Kid”).

«Οι Άθλιοι» του Τομ Χούπερ

Πρεμιέρα 14/02/2013

Αρχές του 19ου αιώνα. Ο Γιάννης Αγιάννης είναι ένας πάμπτωχος άνθρωπος που θα αναγκαστεί να κλέψει ένα καρβέλι ψωμί, κάτι που τον οδηγεί στη φυλακή. Όταν αποφυλακίζεται, σπάει την αναστολή του και κάνει μια νέα ζωή, αυτή τη φορά με επιτυχία, καταλήγοντας δήμαρχος. Έκτοτε, ο επιθεωρητής Ιαβέρης θα κάνει σκοπό της ζωής του να καταδιώκει τον Αγιάννη, με σκοπό να τον επιστρέψει στη φυλακή.

«Τζακ, Ο κυνηγός των γιγάντων» του Μπράιαν Σίνγκερ

Πρεμιέρα 21/03/2013

Το Jack the Giant Slayer αφηγείται την ιστορία ενός αρχαίου πολέμου, που αναζωπυρώθηκε όταν ένας νεαρός ανοίγει άθελά του μια πύλη μεταξύ του κόσμου μας και ένα φοβερό αγώνα των γιγάντων.

Κατεβαίνοντας στη γη, για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, οι γίγαντες προσπαθούν να ανακτήσουν τη γη που κάποτε έχασαν, αναγκάζοντας το νεαρό άνδρα, Τζακ, στη μάχη της ζωής του προκειμένου να τους σταματήσει. Ο Τζάκ αγωνίζεται για το βασίλειο, τους κατοίκους του, και την αγάπη μιας γενναίας πριγκίπισσας, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με πολεμιστές που πίστευε πως υπάρχουν μόνο σε θρύλους και έχει την ευκαιρία να γίνει θρύλος ο ίδιος.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» του Μπαζ Λούρμαν

Πρεμιέρα 16/05/2013

Ο αναγνωρισμένος σεναριογράφος, παραγωγός, σκηνοθέτης Μπαζ Λούρμαν παρουσιάζει τη νέα μεταφορά του κλασσικού μυθιστορήματος τον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ. Ο δημιουργός θα δώσει τη δική του χαρακτηριστική οπτική ερμηνεία της κλασικής ιστορίας, αναβιώνοντας μια ολόκληρη εποχή με πρωτόγνωρο τρόπο, με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» ακολουθεί τον επίδοξο συγγραφέα Νικ Κάραγουεϊ (στα πρότυπα του ίδιου του Φιτζέραλντ), που φεύγει από τις Μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ για να πάει στην Νέα Υόρκη της άνοιξης του 1922, μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου. Κυνηγώντας το δικό του Αμερικανικό Όνειρο, ο Νικ θα βρεθεί δίπλα στον μυστηριώδη και κοσμικό εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ, και κοντά στην ξαδέρφη του Ντέζι και τον ερωτύλο γαλαζοαίματο σύζυγό της, Τομ Μπιουκάναν. Κάπως έτσι ο Νικ θα χαθεί στον ελκυστικό κόσμο των κροίσων, της ψευδαίσθησης, του έρωτα και της απάτης τους. Καθώς ο Νικ βιώνει τα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τον κόσμο στον οποίο πλέον ζει, καταγράφει την ιστορία του ατελέσφορου έρωτα, των αδιάφθορων ονείρων που αποτελούν σημεία αναφοράς για τη σύγχρονη εποχή.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ Ντι Κάπριο («J. Edgar,» «Aviator») υποδύεται τον Τζέι Γκάτσμπι, ενώ ο Τόμπι Μαγκουάιρ ενσαρκώνει τον Νικ Κάραγουεϊ. Η υποψήφια για Oscar® Κάρεϊ Μάλιγκαν («An Education») και ο Τζόελ Έντγκερτον θα υποδυθούν τους Ντέζι και Τομ Μπιουκάναν αντίστοιχα, ενώ στον ρόλο της Μιρτλ θα δούμε την Ίσλα Φίσερ και στον ρόλο του Τζορτζ Γουίλσον, τον Τζέισον Κλαρκ. Η πρωτοεμφανιζόμενη Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι υποδύεται την Τζόρνταν Μπέικερ, ενώ ο θρύλος του Ινδικού κινηματογράφου, Αμιτάμπ Μπαχτσάν ενσαρκώνει τον Μέιερ Γούλφσεϊμ.

«Άνθρωπος από Ατσάλι» του Ζακ Σνάιντερ

Πρεμιέρα 20/06/2013

Σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ («300», «Watchmen») και παραγωγή Κρίστοφερ Νόλαν (τριλογία «Batman», «Inception», «Memento», «The Prestige»), ο Σούπερμαν ετοιμάζεται να ξαναπετάξει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Ιούνιο του 2013. 

Με τίτλο «Man of Steel», στην ταινία πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Χένρι Καβίλ («Immortals») στον ρόλο του Κλαρκ Κεντ/ Σούπερμαν/ Καλ-Ελ.

Δίπλα του θα δούμε την Έιμι Άνταμς στον ρόλο της Λόις Λέιν, τους Κέβιν Κόστνερ και Νταιάν Λέιν, ως τους θετούς γονείς του Κλαρκ, Τζόναθαν και Μάρθα Κεντ, τον Ράσελ Κρόου στον ρόλο του Τζορ-Ελ, πραγματικού πατέρα του Κλαρκ και τον Μάικλ Σάνον, στον ρόλο του Στρατηγού Ζοντ, κλασικού κακού στο σύμπαν του Σούπερμαν.

«Pacific Rim» του Γκιγιέρμο ντελ τόρο

Πρεμιέρα 18/07/2013

Όταν λεγεώνες από τερατώδη πλάσματα, που είναι γνωστά ως Kaiju, άρχισαν να αναδύονται από τη θάλασσα, ξεκίνησε ένας πόλεμος που κοστίζει εκατομμύρια ζωές και θα οδηγήσει στην κατανάλωση των φυσικών πόρων της γης και της ανθρωπότητας για πολλά χρόνια.

Για την καταπολέμηση των γιγαντιαίων τεράτων Kaiju, οι άνθρωποι επινόησαν ένα ειδικού τύπου όπλο: τεράστια ρομπότ, τα επονομαζόμενα Jaegers, τα οποία ελέγχονται ταυτόχρονα από δύο χειριστές των οποίων τα μυαλά είναι κλειδωμένα σε μία νευρωνική γέφυρα. Αλλά ακόμη και οι Jaegers αποδεικνύονται ανυπεράσπιστοι μπροστά στα αμείλικτα Kaiju.

Στα πρόθυρα της ήττας, οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την ανθρωπότητα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στραφούν σε δύο απίθανους ήρωες σε ένα πρώην πιλότο (Charlie Hunnam) και ένα εκπαιδευόμενο (Rinko Kikuchi) οι οποίοι θα συνεργαστούν για να οδηγήσουν ένα θρυλικό, αλλά παρωχημένο Jaeger από το παρελθόν. Μαζί, στέκονται ως τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας μπροστά στην αποκάλυψη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης