Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα ματς πέτυχε η Εθνική εφήβων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U-19, που διεξάγεται στο Oakland της Νέας Ζηλανδίας. Η «μικροί» του Γιώργου Βλασσόπουλου επιβλήθηκαν σήμερα το πρωί του Πουέρτο Ρίκο με 107-98 και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αύριο (10:30) το ελληνικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανία και θέλει τη νίκη για να πάρουν την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους (5/6 βολές, 7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 11 ριμπάουντ και 3 τάπες, ενώ εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, που είχε 24 πόντους (9/11 βολές, 6/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα).

Τα δεκάλεπτα: 32-29, 54-60, 77-79, 98-107.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Βλασσόπουλος): Παπαντωνίου 6 (2), Κατσίβελης, Αγγελόπουλος, Μάντζαρης, Καραθανάσης, Παπανικολάου 25 (2), Γεωργάκης 3, Σλούκας 9 (1), Γιάνκοβιτς 24 (1), Παππάς 20 (1), Κασελάκης 20 (2), Σαρικόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (Κάρλος Καλκάνο): Νίρενμπεργκ 4, Κίντρον 15 (3), Σόσα 20 (6), Αμπρέου, Φοντάν 15, Καμπρέρα, Μίρο, Λόπεζ 6, Ριβέρα 5, Γιάνγκ 7, Ροζάριο 26 (2), Μοράλες.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Γιώργος Βλάσσόπουλος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια πολύ καλή ομάδα που παίζει γρήγορο μπάσκετ και σουτάρει καλά. Στο πρώτο δεκάλεπτο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθούμε αρκετά τρίποντα. Στη συνέχεια βελτιωθήκαμε, ενώ ταυτόχρονα κρατήσαμε την επίθεσή μας σε υψηλά επίπεδα. Με έμφαση στην άμυνα αποκτήσαμε μια διαφορά ασφαλείας την οποία και κρατήσαμε. Πολύ δύσκολο παιχνίδι και το επόμενο, με μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Τους Λιθουανούς τους ξέρουμε καλά, αν και σε σχέση με πέρσι έχουν αλλάξει κάποιους παίκτες. Στόχος μας να κάνουμε το 3 στα 3 και να πάμε στην επόμενη φάση με το απόλυτο των νικών».

Νώντας Παπαντωνίους: «Ήταν ένα πολύ κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι, με τους Πορτορικανούς να είναι πολύ εύστοχοι στην αρχή της αναμέτρησης. Όταν βελτιωθήκαμε στην άμυνα, γυρίσαμε το ματς και αποκτήσαμε ένα σημαντικό προβάδισμα. Σίγουρα οι 98 πόντοι που δεχθήκαμε είναι πολλοί, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να βάζουμε περισσότερους πόντους απ’ όσους δεχόμαστε. Τώρα έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με τη Λιθουανία. Την ξέρουμε και μας ξέρει. Πάμε για την τρίτη νίκη, με σκοπό να μπούμε με περισσότερους βαθμούς στο δεύτερο γύρο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης