Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο κόμμα, επιχείρησε να στείλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση του Forum 2020, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επέλεξε να υπενθυμίσει τις ιδεολογικές ρίζες της ΝΔ, λαμβάνοντας επί της ουσίας… αποστάσεις από την κεντρική γραμμή του κόμματος που από τότε που βρίσκεται στην εξουσία παρουσιάζεται ως “μεσαίος χώρος”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μεϊμαράκης ενώπιον του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μισέλ Μπαρνιέ, βουλευτών και δεκάδων κομματικών στελεχών, ζήτησε «καινούργιο πολιτικό όραμα που θα εμπνεύσει δημιουργικά τους πολίτες, θα τους συνενώσει και θα τους συνεγείρει».

Το, κατά πολλούς, δυνατό εσωκομματικό μήνυμα του κ. Μεϊμαράκη έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία, όπου επικρατεί “κενό” για την πολιτική ταυτότητα του κυβερνώντος κόμματος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αφού επισήμανε ότι η ταυτότητα της ΝΔ είναι ο κοινωνικός φιλελευθερισμός στο πλαίσιο της σύγχρονης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, αρνήθηκε ότι ο μεσαίος χώρος και το κοινωνικό Κέντρο είναι ιδεολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναφορά του ότι η ΝΔ είναι ένα λαϊκό κόμμα προφανώς δεν ήταν τυχαία αλλά έχει στόχο να υπενθυμίσει πως δεν έχουν αποκοπεί οι ιδεολογικοί με τη κομματική βάση της ΝΔ παρά τις προκλήσεις που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα με τις αποκαλύψεις για εύκολο πλουτισμό κυβερνητικών στελεχών.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης