Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ πρόκειται να εξετάσει ένα νομοσχέδιο για την αποφυγή του λεγόμενου «δημοσιονομικού γκρεμού» εάν η Γερουσία το εγκρίνει, δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ.

«Η Βουλή θα τιμήσει την δέσμευσή της να εξετάσει τη συμφωνία της Γερουσίας εάν εγκριθεί. Οι αποφάσεις σχετικά με το εάν και κατά πόσον η Βουλή θα επιδιώξει να το δεχθεί ή να το τροποποιήσει δεν θα ληφθούν πριν τα μέλη της Βουλής μπορέσουν να εξετάσουν το νομοθέτημα», ανέφεραν ο Μπένερ και άλλα ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα αυτό του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συζήτηση και μια ενδεχόμενη ψηφοφορία για το νομοθέτημα στο σώμα αυτό μπορεί να γίνει εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, Δημοκρατικοί γερουσιαστές μετά τη συνάντησή τους με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αργά το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα, πριν από λίγο ώρα Ελλάδας) είπαν ότι υπάρχει σθεναρή υποστήριξη σε μια συμβιβαστική, προσωρινή συμφωνία.

Ο γερουσιαστής Τζόζεφ Λίμπερμαν, ανεξάρτητος από το Κονέτικατ, και ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ που εκπροσωπεί τη Νέα Υόρκη και είναι ηγετικό στέλεχος των Δημοκρατικών στο σώμα, είπαν ότι Γερουσία είχε την πρόθεση να εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο πριν τη λήξη της προθεσμίας, τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης