Στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Βαρδινογιάννη καταλόγισε ο Γιάννης Αλαφούζος το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το οικονομικό έλλειμμα που υπάρχει στην ομάδα, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», που διεξήχθη στο κλειστό της Λεωφόρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο νυν διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» ανέφερε ότι ο Τζίγκερ τα χρόνια της πολυμετοχικότητας δεν έβαζε τα χρήματα που του αναλογούσαν, με αποτέλεσμα να περιέλθει η ομάδα στο υπάρχον οικονομικό αδιέξοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως έχω πει, για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 58% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να τον πείσετε…

Ο λόγος που υπήρξαν τα προβλήματα στην πολυμετοχικότητα ήταν γιατί δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας», ανέφερε ο Αλαφούζος, απαντώντας στους 300 οπαδούς των «πράσινων» που παρακολούθησαν την διαδικασία και του ζητούσαν επίμονα να κατονομάσει τους υπαίτιους για την κατάσταση των οικονομικών της «πράσινης» ΠΑΕ.

Εγκρίθηκε η άδεια για δάνειο ύψους 7.5 εκατ. ευρώ

Παράλληλα ο επικεφαλής της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» υποστήριξε πως θα προσπαθήσει να πάρει δάνειο ύψους 7.5 εκατ. ευρώ, κάτι για το οποίο η Γ.Σ. έδωσε ήδη έγκριση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες της ομάδας.

«Ο Παναθηναϊκός έχει ένα έλλειμμα 28 εκατομμυρίων. Η εφετινή σεζόν έχει άνοιγμα, όσο και τα έσοδα. Ελπίζουμε βέβαια να το μειώσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε 8 εκατομμύρια. Πριν από δύο εβδομάδες, στην Γ.Σ της ΠΑΕ πήραμε μία απόφαση για αύξηση ύψους 28 εκατομμυρίων που θα ισχύει μέχρι 4/1 για να μπορέσει ο Πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνη την ημέρα, θα προκηρυχτεί αμέσως Γ.Σ για να εισηγηθεί αύξηση 15 εκατομμυρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να καλυφθεί αυτό το ποσό με ασφάλεια, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με δάνειο, είτε να βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός και να βάλει 7,5 εκατομμύρια. Μπορεί η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει αυτό το δάνειο και να αυξήσει το ποσοστό της. Ελπίζω ότι στην αύξηση θα βάλουν και κάποιοι μέτοχοι το ποσοστό τους. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Συμμαχία, αν θα πάρουμε δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ.

Αναφορικά με την υπόθεση του πρίγκιπα ο Αλαφούζος επισήμανε: «Θα περιμένουμε μέχρι τις 4 Γενάρη για να δούμε αν θα βάλει τα λεφτά. Από εκεί και πέρα είτε θα πρέπει να γίνει αύξηση 15 εκατ. ευρώ και να συμμετέχουν σε αυτήν νυν και νέοι μέτοχοι, είτε να πάρουμε δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με εγγυητή εμένα και όποιον άλλον θέλει».

Εξυγίανση μέσω βοήθειας από τους οπαδούς

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ μίλησε για το τι ακριβώς μπορεί να γίνει αν δεν βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται, για να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση στο «τριφύλλι».

«Προσωπικά εγώ και άλλα μέλη, πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια των οπαδών του μπορεί να εξυγιανθεί. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο τρόπος διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλύτερος. Πολλά χρήματα που επενδύθηκαν, πήγαν χαμένα. Με την εμπειρία που σιγά σιγά αποκτώ, μπορώ να σας πω ότι αξιοποιώντας δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από Ελλάδα και από εξωτερικό να έχει πολύ καλή ομάδα. Αν θυμάμαι καλά το μπάτζετ της Μάριμπορ είναι 2 εκατ. ευρώ και το δικό μας πέρυσι 28 εκατομμύρια. Έχω εκπλαγεί από το μπάτζετ που είχαμε.

Πρέπει να κάνουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν μπορούμε όμως να μαζέψουμε εμείς από μέλη 7,5 εκατ. για αυτό και λέμε σήμερα, αν συμφωνεί το σώμα της Συμμαχίας να εξασφαλιστεί ένα δάνειο, με προσωπικές εγγυήσεις μελών για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι να κατέβει από τα 28 εκατομμύρια που θα ήταν για εφέτος, αν δεν είχαν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στα 13 εκατ. ευρώ. Χωρίς να πέσει το επίπεδο της ομάδας. Το αντίθετο… Θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Μπουμσόνγκ που δεν παίζει μας στοιχίζει 2 εκατομμύρια και δεν παίζει» ήταν τα λόγια του Αλαφούζου.

Για την… απογοητευτική συμμετοχή στη Συμμαχία και τον… υγιέστατο Μπουμσόνγκ

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Μπουμσόνγκ, τόνισε: «Κατά τη δική μας εκτίμηση ο Μπουμσόνγκ είναι υγιέστατος και υπάρχουν και ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι υγιέστατος» 

Όσο για το θέμα της αναπροσαρμογής της εγγραφής μελών για τη νέα σεζόν, ο πρόεδρος της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» είπε: 

«Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη, για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής για την επόμενη σεζόν. Το ΔΣ θα κάνει εισηγήσεις και μετά θα γίνει νέα ΓΣ και θα παρθούν αποφάσεις. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε μεγάλη πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν.

Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58% των μετοχών και κανένα μέλος από εμάς, ατομικά δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή είναι απογοητευτική. Όσα έγιναν με τους μετόχους απομάκρυναν περισσότερο τους οπαδούς μας. Έγινε βεβιασμένα η εγγραφή μελών, η ενημερωτική καμπάνια έπεσε πάνω στις διακοπές και όταν τον Αύγουστο επέστρεφαν από τις διακοπές, η ομάδα είχε άσχημη εικόνα και τους απογοήτευσε ακόμα περισσότερο. Η μείωση του κόστους είναι κάτι που ελπίζουμε να βοηθήσει στην προσέγγιση νέων μελών”.

Τα νέα μέλη τα οποία θα εγγραφούν θα έχουν ψήφο. Από τον Ιούνιο θα έχουν ψήφο όλοι. Ελπίζουμε τους επόμενους 1-2 μήνες να ολοκληρωθούν οι εισηγήσεις του συμβουλίου. Θέλαμε και εμείς να εκπροσωπηθούν 3-4 μέλη των 20 ευρώ στο Δ.Σ. αλλά νομικά δεν γίνονταν».

Η τοποθέτηση του Αντωνιάδη για την Παναθηναϊκή Συμμαχία και την επιταγή του Φειζάλ

Εν συνεχεία την σκυτάλη πήρε ο Αντώνης Αντωνιάδης, που αναφέρθηκε στο θέμα της επιταγής και την «φασαρία» που έγινε γύρω από τα λεγόμενά του: «Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή (σ.σ: Αλαφούζο). Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε.

Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο «Φως» και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια. Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Εμένα, η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων», ήταν τα λόγια του.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος και είπε: «Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα».  

Φίλοι του ΠΑΟ στον Αντωνιάδη: «Πόση υπομονή ακόμα πρέπει να κάνουμε;»

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στον «Τάφο του Ινδού» για την διεξαγωγή της Γ.Σ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» ο Αντώνης Αντωνιάδης είχε μια ψυχρή χειραψία με τον Γιάννη Αλαφούζο, δείγμα ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν ψυχρανθεί.

Μάλιστα το μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και αντιπρόεδρος του Σωματείου σε πηγαδάκι που είχε με φίλους της ομάδας, ρωτήθηκε για την επιταγή του Πρίγκιπα Φεϊζάλ και τη δήλωσή του ότι ήταν γνήσια.

«Κάντε υπομονή να δούμε εάν θα βάλει τα λεφτά» ήταν η απάντηση του παλαίμαχου άσου των «πράσινων» για να πάρει την ανταπάντηση από τους οπαδούς: «Τι υπομονή; Τόσους μήνες υπομονή κάνουμε».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης