Με τις εξελίξεις να είναι «μπροστά», οι επενδυτές στη Wall Street τηρούν στάση αναμονής αφήνοντας τους δείκτες να παλινδρομούν οριακά γύρω από τα προηγούμενα κλεισίματα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα κατά 0,01% στις 13.250,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% στις 3.038,11 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,04% στις 1.435,60 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή των Αντιπροσώπων το περίφημο «Plan B» που πρότειναν οι Ρεπουμπλικάνοι, με τον εκπρόσωπο της Βουλής, John Boehner να εκφράζει από χθες την πεποίθηση πως το σχέδιο θα λάβει το «πράσινο φως». Παράλληλα, προειδοποίησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάπα, πως είναι στο χέρι του να αποδεχτεί το σχέδιο, διαφορετικά θα είναι υπεύθυνος «για τη μεγαλύτερη αύξηση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ».

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ανακοινώσει πως ο Obama θα ασκήσει βέτο στο προτεινόμενο νομοσχέδιο στην ατυχή περίπτωση που αυτό εγκριθεί από το Κογκρέσο, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε πως η τρέχουσα στρατηγική των Ρεπουμπλικάνων αψηφά τη λογική.

Η κλιμάκωση της αντιπαράθεσης στην πολιτική ηγεσία της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, επισκίασε τα ικανοποιητικά μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν, όπως η ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης του ΑΕΠ κατά 3,1% ετησίως, αλλά και την ενίσχυση του δείκτη μεταπώλησης κατοικιών κατά το υψηλότερο ποσοστό 5,9% από το 2006.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης