Πλήρης είναι η κυβερνητική ατζέντα την πρώτη ημέρα του Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός με διαφορά μίας ώρας, έχει συγκαλέσει τα δύο κορυφαία όργανα της κυβέρνησης, την Κυβερνητική Επιτροπή, αλλά και το Υπουργικό Συμβούλιο με επίσημη ατζέντα των διαδοχικών συνεδριάσεων την επιλογή των ανώτατων δικαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καραμανλής συγκαλεί πρώτα την Κυβερνητική Επιτροπή, για να συζητηθούν οι εισηγήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης για την αλλαγή ηγεσίας στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας και να απορροφηθούν οι “κραδασμοί” που προκαλούν οι διαφορετικές προτιμήσεις των κορυφαίων υπουργών.

Είναι επίσης πιθανό να εγκριθεί και ο νέος νόμος περί ευθύνης υπουργών που εισηγείται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας και ήδη συζητείται στη Βουλή.

Μία ώρα μετά ο πρωθυπουργός συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο που θα εγκρίνει και τυπικά τις κυβερνητικές επιλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και οι διαδοχικές συνεδριάσεις τόσο της Κυβερνητικής Επιτροπής όσο και του Υπουργικού Συμβουλίου αφήνουν περιθώρια για νέα σενάρια και φήμες περί αιφνιδιαστικών αλλαγών ο πρωθυπουργός δεν συζητά καμιά αλλαγή προς το παρόν.

Ο κ. Καραμανλής θεωρεί ότι όποιες αλλαγές γίνουν εν μέσω θέρους, θα περάσουν  απαρατήρητες, γι’ αυτό και κρίνει σκόπιμο να τις κάνει πριν την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης που παραδοσιακά ανοίγει τον νέο οικονομικό και πολιτικό κύκλο ώστε  να εμφανιστεί με άλλον αέρα και με συμβολισμούς νέας αρχής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης