Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών, στην εκπομπή «Τα παράπονα σας στο Δήμαρχο», στο δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 – 90,4 FM», που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος κ. Ν. Παρασκευάς.

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
ΟΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Τα ωραία πράγματα δεν κοστίζουν. Θέλουν πάθος και αγάπη. Όταν κοστίζουν πολλά λεφτά κρύβεται πίσω σκληρή «λαμογιά». Εκατομμύρια ευρώ κόστιζαν στο παρελθόν οι δήθεν στολισμοί. Αυτοί που έκαναν τον Πειραιά «λαμογιά». Αυτοί που συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο και ψηλότερο σιδερένιο δένδρο, οι πολιτικές αλητείες που αλλοίωναν τη φυσιογνωμία της Ελλάδος με τις δήθεν ανοικτές συναυλίες, που βγάλανε τον κόσμο και τις ελληνικές οικογένειες από τα σπίτια τους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στο δρόμο που θεωρούνται αμιγώς αυθεντικές οικογενειακές γιορτές.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει στον Πειραιά. Και θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο προς το καλύτερο. Τα δύο τελευταία χρόνια ο Πειραιάς (και η Ελλάδα ολόκληρη), ζει τα πιο σκληρά οικονομικά μέτρα από την απελευθέρωση και μετά. Πέφτει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο. Κοιμάσαι το βράδυ με α οικονομική δυνατότητα και ξυπνάς το πρωί με α μείον. Και κάθε μέρα χειρότερα. Παρά ταύτα στο Δήμο Πειραιά βελτιώθηκαν όλες οι υπηρεσίες. Βελτιώθηκε η καθαριότητα. Ζητώ πάλι συγγνώμη από τους δημότες γιατί αυτές τις μέρες με την απεργία έχει επιβαρυνθεί η πόλη από τα σκουπίδια. Πρέπει όμως να δείξουμε κατανόηση για το δικαίωμα τους στην απεργία για να διεκδικήσουν τη μη απόλυση τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αποδοχές.
Νικήσαμε τους νονούς του παζαριού, νικήσαμε το παρεμπόριο, έφυγε ο ΟΚΑΝΑ, όλα τα παιδιά του Πειραιά βρήκαν θέση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Είμαι πρόθυμος και να παρανομήσω ανά πάσα στιγμή υπέρ των παιδιών του Πειραιά. Δεν θα παρανομήσω ποτέ υπέρ των συμφερόντων. Είμαι πολύ καθαρός. Όλα τα παιδιά του Πειραιά βρίσκουν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό. Όλοι οι φτωχοί συνάνθρωποι μας, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής, σε ποιο Δήμο είναι δημότες κ.λ.π., βρίσκουν ένα πιάτο καθαρό, καλό και επαρκές φαγητό, βρίσκουν κρεβάτι να κοιμηθούν, βρίσκουν γιατρό και φάρμακα και τα παιδιά τους εμβόλια. Όλα.
Παράλληλα στις 30 παιδικές χαρές που υπήρχαν από ιδρύσεως του Δήμου Πειραιά, τις οποίες παραλάβαμε κατεστραμμένες, έχουμε δημιουργήσει 10 καινούργιες, σε αυτά τα δύο τελευταία χρόνια και αποκαταστήσαμε όλες τις χαλασμένες. Κάναμε όλα αυτά, σε αυτά τα δύο σκληρά χρόνια, που η επιχορήγηση του Δήμου Πειραιά έχει μειωθεί κατά 60% και έπαιρνε μηδέν Κ.Α.Π. Ας πάει κανείς μια βόλτα στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή, ας πάει μια βόλτα στου Δηλαβέρη, ας πάει μια βόλτα στη Μητρώου. Εμείς έχουμε πάθος. Καμία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση δεν θα κοστίσει λεφτά. Και ποιος είπε ότι τα πιο πολλά και τα πιο γυαλιστερά λαμπιόνια είναι καλύτερα για τα Χριστούγεννα; Τι κάνουμε φέτος στον Πειραιά; Γιορτάζουμε στην πλατεία Κοραή την άφιξη του ΜΕΤΡΟ, για το οποίο οι εργασίες άρχισαν. Άρα, δεν μας επιτρέπουν να αναπτυχθούμε εκεί με τα συνήθη παιχνίδια για τα παιδιά, όπως γινόταν κάθε χρόνο. Τα κάνουμε όμως σε μια άλλη όμορφη πλατεία, την ομορφότερη ίσως πλατεία της Ελλάδας, που είναι το Πασαλιμάνι. Έχει και παγοδρόμιο έχει και καρουσέλ, έχει και τρενάκια, έχει Αη Βασίληδες, έχει παππούδες και γιαγιάδες που λένε τα παραμύθια στα παιδιά. Έχει πολλές δράσεις δωρεάν. Όπου έχει εισιτήριο, είναι το φτηνότερο στην Ελλάδα. Και όποιο παιδί δεν έχει να πληρώσει εισιτήριο θα παίρνει εισιτήριο δωρεάν.
Πήγα με τα εγγόνια μου στο Πασαλιμάνι και πραγματικά κοκκίνιζα από τα συγχαρητήρια που έπαιρνα από τους γονείς. Καταρχήν να υπενθυμίζω ότι το Πασαλιμάνι, ήταν εγκαταλελειμμένο, ήταν στο έλεος των παραβατικών. Σιντριβάνια κατεστραμμένα, πλακάκια σπασμένα κλπ. Έχουμε κάνει ανάπλαση και κάνουμε συνεχώς. Φεύγει και το βαγόνι που είχε καταντήσει να είναι καταφύγιο παραβατικών. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεταφέρουμε στις γραμμές.
Απλώνουμε τις γιορτές μας σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά. Στην Κοκκινιά, στη Νεράϊδα στην παιδική χαρά, στην Παλαμηδίου στα Μανιάτικα, στα Καμίνια, στην Πηγάδα, στο Ν. Φάληρο. Όλα αυτά με μηδέν κόστος για τον Πειραϊκό λαό. Όταν το κόστος είναι μηδενικό, μηδενίζονται και οι μίζες. Όσο μεγαλώνει το κόστος τόσο μεγαλώνει και η μίζα.»
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
«Εγώ είμαι με τους εργαζόμενους αλλά όχι με εκείνους που παρεμποδίζουν την εργασία. Το ραδιόφωνο πρέπει να μάθει να ζει από μόνο του. Ο Πειραϊκός λαός που στερείται βασικών αγαθών δεν μπορεί να πληρώνει ένα ραδιόφωνο πανάκριβα. Το ραδιόφωνο πρέπει να γίνει οικονομικά αυτόνομο γιατί πολιτικά είναι. Είναι η πρώτη Δημοτική Αρχή που δεν απέλυσε κανένα και δεν προσέλαβε κανένα.»
ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
«Η απόφαση μας είναι να μπούμε «στο δικό μας κεραμίδι». 6000 ευρώ κόστιζε το ενοίκιο για τη 2η Δημοτική Κοινότητα. Θα κάνουμε μια αναπαλαιωτικού τύπου κατασκευή του νεοκλασικού κτηρίου που είναι στη Βασιλέως Γεωργίου και Βούλγαρη. Εκεί θα είναι τα γραφεία του Β΄ Διαμερίσματος και το Β1 ΚΑΠΗ. Πετύχαμε με άπειρες δυσκολίες να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ.»
ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
«Είναι βέβαιο ότι εμείς ως Δήμος κάνουμε και με το παραπάνω το καθήκον μας, αφιερώνουμε πολύ χρόνο, πολλούς εργαζόμενους και καθαρίζουμε τους δρόμους, που γίνονται οι λαϊκές αγορές. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμείς δεν έχουμε την ευθύνη για τις λαϊκές. Ήμουν και χθες το βράδυ σε μια εκδήλωση απονομής βραβείων σε μεγάλες εταιρείες και είδα τον κ. Σκορδά. Και του είπα: Ή θα το κάνεις ή θα το κάνω. Θέλουμε να μειώσουμε το δημόσιο και έχουμε ακόμα Οργανισμό λαϊκών αγορών για να έρχονται στα πεζοδρόμια και στους δρόμους μας; Θα κάνω απευθείας δημοτικές λαϊκές αγορές με τους παραγωγούς. Για να μη μου έρχεται και μια ουρά από παρεμπόριο πίσω από τη λαϊκή. Δώσαμε σκληρό αγώνα για να νικήσουμε το παρεμπόριο, να μας έρχεται τώρα και εισαγόμενο;»
Η ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΟΤΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
«Ο Ολυμπιακός είναι η τιμή και το καμάρι του Πειραιά και της Ελλάδος. Ως εκ τούτου έχει φίλους από όλη την Ελλάδα και βεβαίως σε ολόκληρο τον Πειραιά. Όταν παίζει αγώνα, που έρχονται από την Κηφισιά και τα Πατήσια, κάπου πρέπει να παρκάρουν. Εγώ έχω προτείνει μερικές λύσεις μία εκ των οποίων ελπίζω να υλοποιηθεί πολύ γρήγορα. Θα θυμάστε το οικόπεδο που ήταν λούνα παρκ. Αυτό είναι ένα οικόπεδο που κάποιοι το κέρδισαν τελεσίδικα δικαστικά. Άρα χρήζει απαλλοτριώσεως. Και είναι υπό απαλλοτρίωση και δεν μπορούν να χτίσουν οι ιδιοκτήτες. Όμως δεν μπορεί να είναι επ΄ αόριστον υπό απαλλοτρίωση. Κάποια στιγμή πρέπει να βάλεις τα χρήματα.
Είναι η καλύτερη ευκαιρία να απαλλοτριωθεί, να γίνουν από κάτω υπόγειες θέσεις πάρκιγκ και ενδεχομένως να τις αγοράσει όλες το γήπεδο Καραϊσκάκη ή η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός και η επιφάνεια να γίνει πλατεία. Αυτό θα λύσει μερικώς το πρόβλημα της στάθμευσης για τους φιλάθλους. Επίσης απέναντι από το μνημείο της Θύρας 7 θα γίνει πεζόδρομος, πολύ σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα, με χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Αλλά αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς.»
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΙΚΑ
«Το έργο που έγινε στο οικόπεδο του Ι.Κ.Α. πρέπει να γίνει μάθημα στους κυβερνώντες. Οι αρμόδιοι Υπουργοί είναι φίλοι μου, αλλά πρέπει να μάθουν να παίρνουν αποφάσεις γρήγορα και σωστά. Η καθυστέρηση, η έλλειψη βούλησης είναι από τα βασικά αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα, εδώ που την έχουν οδηγήσει. Εάν δεν παραχωρηθούν εγκαίρως τα κτήματα του δημοσίου, που είναι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά, ό, τι έκανα με το οικόπεδο του Ι.Κ.Α., θα το κάνω και εκεί. Προσπαθούσα με τη διοίκηση του Ι.Κ.Α., με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να κάνουνε τριμερείς επιτροπές, αλλά αργούσαν.
Σε πρώτη φάση γκρέμισα το τείχος και απελευθερώθηκε ο χώρος. Και δεν ήταν απλώς το τείχος του αίσχους. Μέσα ήταν ψοφίμια, γάτες σκύλοι, άστεγοι, υπόδικοι, φυγόδικοι, ό, τι μπορείς να φανταστεί κανείς. Και σε αυτή τη φάση φέραμε 100 φορτηγά χώμα, για να μπει το γκαζόν να φρεζαριστεί, να μπουν παγκάκια να φυτευτεί. Βοήθησαν και εθελοντές και τους ευχαριστώ.
Έχω δώσει επίσης εντολή στις υπηρεσίες να εξετάσουν το ενδεχόμενο, η Φίλωνος, στο κομμάτι από την Καραολή, Δημητρίου μέχρι τη διασταύρωση, να γίνει πεζόδρομος, ώστε να ενοποιηθούν οι χώροι του Παλαιού Ταχυδρομείου με το νέο πάρκο στο οικόπεδο του Ι.Κ.Α. Σύντομα επαναλειτουργεί η Πινακοθήκη μας που είναι μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Θα προχωρήσουμε. Ο Πειραιάς δεν αντέχει άλλο την απουσία ή την καθυστέρηση του κράτους. Θα προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση. Θα φτάσουμε μέχρι τα φυσικά σύνορά μας, μέχρι τη θάλασσα. Με έργα. Δεν μας εμποδίζουν εμάς ούτε κιγκλιδώματα του Ο.Λ.Π., ούτε τίποτα.»
ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ
«Στο πάρκο του Προφήτη Ηλία θα βάλουμε περισσότερο φωτισμό για να αποτρέψουμε να συχνάζουν εκεί παραβατικοί, αλλά θέλουμε περισσότερο εθελοντισμό από τους δημότες και τους κατοίκους. Δεν έχουμε τα άπειρα χρήματα, ούτε τις δυνατότητες, ακόμη και να είχαμε χρήματα, να προσλαμβάναμε κόσμο. Έχω εκεί τη συμμαχία με τους προσκόπους όπου τους παραχωρήσαμε το ξύλινο σπιτάκι και κάνουν σπουδαία δουλειά. Θέλω να ελπίζω ότι σύντομα θα πάμε και σε νέα μίσθωση του μπόουλιγκ. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 2 διαγωνισμούς θα κάνουμε και τρίτο. Αποφεύγω τις απευθείας αναθέσεις γιατί ο κόσμος είναι υποψιασμένος και δικαιολογημένα. Αν αποβεί άκαρπος και ο τρίτος διαγωνισμός τότε θα βρούμε ένα επιχειρηματία να το αναθέσουμε με μεγαλύτερο πάντως μίσθωμα απ΄ ότι ήταν πριν.»
Σε παράκληση ακροάτριας για να διευρυνθεί το ωράριο του αναγνωστηρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης και τα απογεύματα, ο κ. Μιχαλολιάκος, απάντησε:
«Εάν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε μέχρι τις γιορτές, θα το κάνουμε από την επομένη των Θεοφανείων και του Αγ. Ιωάννου. Το ωράριο θα είναι και απόγευμα, μέχρι αργά.»
Σε τοποθέτηση ακροατή για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, να μην χαθούν ευκαιρίες από το Δήμο Πειραιά, για να αλλάξει μορφή η πόλη μας, ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Για να ενταχθεί ένα έργο στο ΕΣΠΑ, προϋπόθεση πρώτη είναι να υπάρχει πλήρης και ώριμη μελέτη. Δυστυχώς ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που κληρονόμησα και δεν ενοχοποιώ κανέναν, αλλά αυτή είναι η κατάσταση, δεν βρήκα ούτε μία αρχή κατάρτισης μελέτης για κανένα έργο. Έχουμε καταφέρει και έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ:
Την κατασκευή του Ραλλείου Σχολείου και εκεί βοήθησε πάρα πολύ ο κ. Αρβανιτόπουλος και ο κ. Σγουρός.
Έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ, έξι εκατομμύρια ευρώ, για την αποχέτευση στο 5ο Διαμέρισμα. Έτσι, όπως το ακούτε. Δυστυχώς, στο 5ο Διαμέρισμα δεν είχε αποχέτευση το 2012 και δεν έχει. Δημοπρατείται και θα έχει.
Είναι υπό ένταξη το νεοκλασικό κτήριο επί της Βασ. Γεωργίου και Βούλγαρη, που θα γίνει ένα περίλαμπρο κτήριο, το οποίο θα στεγάζει το 2ο Διαμέρισμα και το ΚΑΠΗ.
Είναι υπό ένταξη όπως με έχει ενημερώσει ο κ. Σγουρός, που έχει την αρμοδιότητα, αυτές τις μέρες, πριν τα Χριστούγεννα, ανακοινώνεται η ένταξη του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο κτήμα Δηλαβέρη. Σε προσωπική συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, έδωσε εντολή στον κ. Χατζιδάκη, να ενταχθούν άλλα τριάντα εκατομμύρια, που θα πάνε από τη Λεύκα, που θα γίνουν ένας πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος, οι παλιές σιδηροδρομικές γραμμές. Η ανακατασκευή, η ανακαίνιση δηλαδή του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, που τον πήραμε. Ολο το παραλιακό μέτωπο, όλη η ακτή Μιαούλη από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, η Β΄ Μεραρχίας αριστερά μέχρι και το Πασαλιμάνι. Η ανάπλαση του Πασαλιμανιού. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά. Δουλεύουμε μέρα και νύχτα εγώ και οι επιτελείς μου, για να μπορούμε να ωριμάσουμε μελέτες και να μπορούν και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως είναι η αιρετή Περιφέρεια να εντάξουν στο ΕΣΠΑ, προγράμματα δικά μας. Και βεβαίως είναι στην πρόθεσή μας, η ανάπλαση όλου του χώρου από το ΣΕΦ μέχρι το Μικρολίμανο και αυτό που προανέφερα πριν, για θέσεις πάρκινγκ και πλατεία από πάνω. Όπως και δίπλα στο Νέο Φάληρο, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΗΣΑΠ. Επίσης, όραμά μας είναι ότι δεν μπορεί ο Πειραιάς να μην έχει ενυδρείο. Και έχουμε και άλλα. Έχουμε εντάξει σε άλλο πρόγραμμα την ανάπλαση της πλατείας Πηγάδας. Και ακολουθούν και άλλα.»
Σε τοποθέτηση ακροατή για τα απορρίμματα λόγω της απεργίας των εργαζομμένων, τα οποία με τη βροχή μπορεί να φράξουν τα φρεάτια και να προκληθούν πλημμύρες, ο κ. Μιχαλολιάκος, σημείωσε:
«Νύκτα και ημέρα συνεχώς αυτό κάνουμε. Πέντε φορές επικοινώνησα μέσα στη νύχτα, με όλα τα συνεργεία μας που ήταν στους δρόμους. Ήταν μικτά συνεργεία, της καθαριότητας μαζί με το συνεργείο του Νίκου Ζαχαρόπουλου που είναι γι αυτή τη δουλειά, για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Γιατί υπάρχει και μια αρνητική σύμπτωση. Κάθε φορά που έχουν απεργία οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα βρέχει πολύ. Μέχρι στιγμής όπως σας είπα τα έχουμε καταφέρει.»
Σε τοποθέτηση ακροάτριας η οποία συνεχάρη το Δήμαρχο, χαρακτηρίζοντας πολύ έξυπνη την ιδέα να βάλετε πράσινο στις προστατευτικές λαμαρίνες των έργων για το μετρό, ο κ. Μιχαλολιάκος, τόνισε:
«Υποδεχόμαστε γιορτινά το μετρό. Προετοιμάζεται ένα πρόγραμμα παρέμβασης με εικαστικά, με ζωγραφιές, με άξιους, γνωστούς ζωγράφους. Με διαγωνισμό στα σχολεία που θα βάλουν και αυτά τις δικιές τους πινελιές. Επειδή όμως αυτά θέλουν κάποιο χρόνο, προηγήθηκε η επικάλυψη με ένα γιορτινό χρώμα.
Όλα αυτά έγιναν μόνα τους; Εγώ προκαλώ τον πιο αυστηρό, τον πιο σκληρό επικριτή, να μου πει ποια δράση του Δήμου πήγε προς τα πίσω στα δύο χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος του Πειραιά. Έχω την απόλυτη βεβαιότητα, διότι κάθε ημέρα πηγαίνω και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά, ότι έχουν βελτιωθεί όλες οι δράσεις.»
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
«Κάποιοι δεν το πιστεύουν, αγκυλωμένοι στο δικό τους κομματικό απολίθωμα. Εγώ ήμουν ενεργός πολιτικός. Ήμουν ο πρώτος Βουλευτής του Πειραιά και ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργήσιμου τότε Αντώνη Σαμαρά. Μακράν από τον επόμενο και πήρα μόνος μου την απόφαση να παραιτηθώ για να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και επιχείρησαν ορισμένοι τύποι των κομματικών απολιθωμάτων και του συστήματος της τηλεοπτικής εξουσίας και των δήθεν εταιριών δημοσκοπήσεων να διακωμωδήσουν την υποψηφιότητα. Την υποβίβαζαν κάθε ημέρα στην τρίτη θέση, αλλά ο λαός του Πειραιά είχε άλλη άποψη από αυτούς και με εξέλεξε Δήμαρχο. Όταν πήρα την απόφαση να παραιτηθώ είπα: το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς και η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Άρα είτε είναι Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, τον οποίο δεν εκτιμούσα ως πολιτικό ηγέτη είτε είναι Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, που πιστεύω ότι είναι χαρισματικός και θα αφήσει καλή εποχή για την Ελλάδα, εγώ είμαι το ίδιο. Διαθεσιμότητα από τον κ. Μανιτάκη, την παραίτηση του κ. Μανιτάκη ζήτησα. Το να είσαι αντιπολίτευση και να λες έτσι, αυτό κλπ, είναι εύκολο. Όταν είσαι όμως διοίκηση και υπάρχει ένας Νόμος, δεν αφήνω στους υπαλλήλους την ευθύνη να μην εφαρμόσουν τον Νόμο. Το πήρα πάνω μου και είπα: εντέλλεσθε να μην τα στείλετε. Πήρε γραπτή εντολή από εμένα ο Διευθυντής Προσωπικού δέκα φορές. Ανέλαβα εγώ την ευθύνη, γιατί ήταν παρανομία. Ό, τι δεν είναι ηθικό και είναι νόμιμο, να γίνει παράνομο και ό, τι είναι ηθικό και δεν είναι νόμιμο να γίνει νόμιμο.
Όπως και η μετατροπή του σκουπιδότοπου του οικοπέδου του ΙΚΑ σε πάρκο, ήταν παράνομη. Δεν την ανέθεσα σε συνεργάτες, ήμουν ο ίδιος παρών. Στις 3:00 και στις 4:00 τα μεσάνυχτα που ερχόντουσαν τα φορτηγά με το χώμα, υπήρχε πάντοτε ο κίνδυνος να έρθουν και να πάμε αυτόφωρο. Εγώ θα πήγαινα. Κανείς άλλος».
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΑΞΙ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ
«Με το χέρι στην καρδιά, ο ταξιτζής είναι ένα συμπαθέστατο επάγγελμα. Κουραστικό για εκείνον που το ασκεί και τα τελευταία χρόνια επικίνδυνο. Όπως κάθε επαγγελματική τάξη, έχει και τους κακούς επαγγελματίες, αλλά να μην ισοπεδώνουμε το επάγγελμα του ταξιτζή. Είναι πολύ καλό επάγγελμα και χρήσιμο. Τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης, το έχουν εξουθενώσει. Εκεί που έπαιρναν διπλή, τριπλή και τετραπλή κούρσα, τώρα ψάχνουν να βρουν πελάτη και επειδή ανέβηκαν και τα καύσιμα δεν μπορούν και να ψάχνουν, οπότε σχηματίζουν ατελείωτες ουρές. Που να τους στείλει κανείς; Εκτός Πειραιά τους Πειραιώτες; Να τους υποχρεώσεις να κινούνται συνεχώς, να καταναλώνουν καύσιμα και να μολύνουν το περιβάλλον; Είναι ένα πρόβλημα. Τους παρακαλώ και ενόψει της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου, να οπισθοχωρήσουν.»
ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΥΧΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ
«Δεν έστειλα κάρτες ούτε φέτος ούτε πέρσι ούτε πρόπερσι. Είναι μια πάρα πολύ κακή συνήθεια του κράτους ο ένας να στέλνει κάρτες στον άλλον. Ατελείωτες κάρτες. Εγώ μάζευα τρία τσουβάλια κάρτες. Δεν προλάβαινα να τις διαβάζω. Είχα πει στο γραφείο μου να μου δίνουν μόνο αυτές που έστελναν απλοί πολίτες για να εισπράττω την αγάπη τους. Είναι απίστευτα υψηλό το κόστος.
Παρακαλώ πολύ, τώρα που δεν είμαι στην πολιτική, όποιος πολιτικός σας στέλνει κάρτα να μην το ψηφίζετε. Σημαίνει ότι έχει χρήματα για να ξοδέψει.
Να ευχηθώ στις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και σε όλο τον Ελληνικό λαό. Ήδη το λόμπι της δραχμής, η έξοδος της Ελλάδος από το ευρώ για τον ορατό χρονικό ορίζοντα ηττήθηκε. Οι βάρβαροι δηλαδή έφυγαν. Και θα μου πείτε τώρα και τι θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους; Να πάμε στην ανάπτυξη, να πάμε στην αλληλεγγύη, να πάμε στον εθελοντισμό. Κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς την αγάπη μας. Όλοι μαζί, μια αγκαλιά.
Ο Πειραιάς να σηκωθεί ψηλά και να τραβήξει και την Ελλάδα πιο πάνω. Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης