Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 3:30 σε υπαίθριο χώρο στην συνοικία Λενταριανά στα Χανιά.
 
Λόγω της χαμηλής βλάστησης που υπάρχει στην περιοχή η φωτιά δεν άργησε να πάρει διαστάσεις και οι φλόγες να φθάσουν σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια.
 
Στο σημείο έσπευσαν μονάδες της Πυροσβεστικής, αλλά και οι κάτοικοι που βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς.
 
Πυροσβεστικό ελικόπτερο με συνεχείς ρίψεις νερού κατάφερε να περιορίσει τα μέτωπα της φωτιάς και να βοηθήσει τις επίγειες δυνάμεις σε σημεία που ήταν αδύνατη η πρόσβαση τους.

Ωστόσο η χλωρίδα και το ανάγλυφο του εδάφους βοήθησαν τις φλόγες να ξεφύγουν και να φθάσουν μέχρι και τα όρια της Σούδας με αποτέλεσμα μια πολύ μεγάλη περιοχή εν μέρει  με δασική αλλά και χορτολιβαδική βλάστηση να παραδοθεί στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά η αντίθετη κατεύθυνση του ανέμου βοήθησε το έργο της πυροσβεστικής και η φωτιά δεν επεκτάθηκε προς το σημείο που βρίσκεται το άλσος με πεύκα στον Άγιο Ιωάννη.

Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων των Χανίων, των ένοπλων δυνάμεων, το πυροσβεστικό όχημα της αμερικανικής βάσης Σούδας και εθελοντές έδωσαν μάχη με τις φλόγες όπου μετά από 3 ώρες κατάφεραν να την περιορίσουν και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Ο Προϊστάμενος πάντως της Νομαρχίας Χανιών Χαράλαμπος Κουκιανάκης δήλωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε από ακαθάριστο χωράφι στην περιοχή των Λενταριανών. Ωστόσο υπάρχει μαρτυρία κατοίκου στα Λενταριανά που υποστηρίζει πως η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρα σε στύλο της ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί προανάκριση η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης