Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έφτασε αργά το απόγευμα της Κυριακής στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, δύο ημέρες μετά τη σφαγή με τους 26 νεκρούς στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook.

Ο Ομπάμα έφτασε γύρω 17:20 μ.μ. τοπική ώρα (22:20 GMT), στην πόλη για να συναντηθεί με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας που συγκλόνισε τις ΗΠΑ και όλη την υφήλιο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί, επίσης, με τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια θρησκευτικής επιμνημόσυνης τελετής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, ο Ομπάμα κάλεσε τους συμπατριώτες του να είναι αλληλέγγυοι στους συγγενείς των θυμάτων, μιας από τις χειρότερες σφαγές που διαπράχτηκαν σε σχολείο στις ΗΠΑ. Κατά την πρώτη αντίδραση του μετά το μακελειό, ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει «ουσιαστική δράση για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους τραγωδίες». Δεν έδωσε λεπτομέρειες, ωστόσο, οι εκκλήσεις να ληφθούν μέτρα κατά της οπλοκατοχής έχουν αυξηθεί – χωρίς όμως να υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για κάποια ριζική αλλαγή σε αυτό το πεδίο.

Η δημοκρατική γερουσιαστής, Νταιάν Φένσταιν, δήλωσε χθες ότι θα προτείνει νομοθεσία απαγόρευσης των τυφεκίων πριν από την πρώτη συνεδρίαση της νέας σύνθεσης του Κογκρέσου στις αρχές Ιανουαρίου.

Αλλά και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ένθερμος υποστηρικτής του ελέγχου των όπλων, απηύθυνε επίσης έκκληση για άμεση δράση. «Ήρθε η ώρα για τον πρόεδρο να αναλάβει πρωτοβουλία και να είναι άμεση. Δουλειά του δεν είναι μόνο να εκφράζει συμπάθεια. Θα πρέπει να δράσει και να προστατεύσει τον αμερικανικό λαό» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Στον τόπο του εγκλήματος ο Μπαράκ Ομπάμα

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης