Η Ομογένεια της Αμερικής συμμετέχει στο πανεθνικό πένθος των Ηνωμένων Πολιτειών για τα θύματα (12 κορίτσια και 8 αγόρια ηλικίας 6-7 ετών και 6 δασκάλες) στο σχολείο Σάντι Χουκ, της κωμόπολης Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος τέλεσε σήμερα τη Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στον ελληνορθόδοξο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από το σημείο της τραγωδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λειτουργία και στη δέηση συμμετείχε ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, π. Πέτρος Καρλούτσος και παρέστησαν αρκετοί ομογενείς, ανάμεσά τους και δυο αδέλφια Ελληνόπουλα που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος.

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική προσευχήθηκε με τους πιστούς για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος, ζητώντας να ληφθούν αυστηρά μέτρα για να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιου είδους σφαγές, όπως είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλες οι εκκλησίες που βρίσκονται κοντά στο σχολείο γέμισαν σήμερα από κόσμο. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας απόψε και θα συναντηθεί με γονείς και συγγενείς των θυμάτων, καθώς και με εκπαιδευτικούς του σχολείου, ενώ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κωμόπολη Νιουτάουν.

(Η ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκονόμος, Υβόν Τσεκ, που έσωσε δεκάδες παιδιά, κρύβοντάς τα στην ντουλάπα της βιβλιοθήκης του σχολείου)

Κεριά, άσπρα μπαλόνια και πλακάτ που αναγράφουν τα ονόματα των παιδιών με συγκινητικά μηνύματα βρίσκονται παντού στους δρόμους της περιοχής.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, μιλώντας στο NBC ζήτησε και πάλι να υπάρξει αυστηρή νομοθεσία για την πώληση, κατοχή και χρήση πυροβόλων όπλων, τονίζοντας ότι περισσότεροι από ογδόντα Αμερικανοί σκοτώνονται κάθε μέρα από πυροβόλα όπλα. “Ο πρόεδρος Ομπάμα πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι ηγέτης για να σταματήσει αυτό το θλιβερό φαινόμενο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαρισμένος ο ιατροδικαστής στο Κονέκτικατ

Η κοινότητα του Νιουτάουν θρηνεί και απαιτεί την απαγόρευση της οπλοκατοχής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης