Η Βέροια επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Παναθηναϊκού, σε παιχνίδι για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Τα γκολ πέτυχαν οι Ιωάννου, στο 14΄ και στο 44΄, κι ο Μπαργκάν στο 55’. Η «βασίλισσα του Βορρά» πέτυχε την πρώτη νίκη της από τις 30 Σεπτεμβρίου και την 5η αγωνιστική.

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Η Βέροια μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο και αφού έκλεισε τους διαδρόμους για την άμυνα της κατάφερε να σκοράρει δύο φορές στο πρώτο μέρος, με δράστη τον Ιωάννου. Στο 14΄ ο Ολαϊτάν άνοιξε πολύ ωραία στα δεξιά και ο σκόρερ με πλασέ νίκησε τον Καρνέζη, σημειώνοντας το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 44’ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γεωργιάδη και την άστοχη έξοδο του Καρνέζη και πέτυχε το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει πιο επιθετικός, αλλά άφησε τεράστια κενά στην άμυνα, που οι ταχύτατοι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν. Ο Καρνέζης είπε «όχι» στο 49΄ στον Ολαϊτάν, στο 53΄ στον Γκιγιέρμο και ένα λεπτό αργότερα στην κεφαλιά του Καλί, όμως δέχθηκε και τρίτο γκολ.

Στο 55’ ο Μπαργκάν έφυγε στην αντεπίθεση από τον άξονα και με σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το 3-0. Ο Παναθηναϊκός είχε δύο ευκαιρίες. Στο 73’ με το σουτ του Χουχούμη και στο 76’ με τον Σο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο διαιτητής Θάνος διέκοψε το παιχνίδι λόγω επεισοδίων στις εξέδρες, και λίγο αργότερα σφύριξε τη λήξη χωρίς να παιχτούν καθυστερήσεις.

Βέροια – Παναθηναϊκός 3-0 (Nova 1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 14′, 44′ Ιωάννου, 55′ Μπαργκάν

Κίτρινες κάρτες:
Γεωργιάδης, Γεωργέας, Ολαϊτάν, Μπαργκάν – Μαρίνος, Σισόκο

Κόκκινες κάρτες:


Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης):
Λόπεζ, Γεωργίαδης, Καλί, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργέας, Καφές, Ολαϊτάν (86′ Καλτσάς), Γκιγέρμο, Μπαργκάν, Ιωάννου (88′ Κόστλι).

Παναθηναϊκός (Χουάν Ρότσα):
Καρνέζης, Σισοκό, Βιτόλο, Μαυρίας (71′ Χουχούμης), Τοτσέ, Χριστοδουλόπουλος (59′ Σο), Ζέκα, Μαρίνος, Βύντρα, Σπυρόπουλος (82′ Μπαρμπαρούσης), Βελάσκες.

Οι δηλώσεις

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (προπονητής Βέροιας): «Εκείνο που θεωρούσα δεδομένο είναι το υψηλό επίπεδο προσπάθειας από τα παιδιά. Οι καλές μας συνεργασίες θα μπορούσαν να μας δώσουν τέρματα και δικαιώθηκα για τις σκέψεις μου. Είμαι ικανοποιημένος από το απολογισμό, αλλά είχαμε την δυνατότητα να προσθέσουμε και άλλους βαθμούς. Η καθημερινότητα μας κάνει να πιστεύουμε πως μπορούμε να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια».

Χουάν Ραμόν Ρότσα (προπονητής Παναθηναϊκού):
«Η Βέροια ήταν πάρα πολύ καλή. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Ήταν μια εφιαλτική βραδιά για μας. Όπως παίρνω τα εύσημα για τα καλά παιχνίδια, αναλαμβάνω τις ευθύνες για τη σημερινή πολύ κακή παρουσία. Ήμασταν πολύ κατώτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Βέροια κέρδισε δίκαια γιατί δεν αντιδράσαμε καθόλου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να μας γίνει μάθημα το σημερινό. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά και σήμερα ήταν μια πολύ κακή βραδιά. Δεν είχαμε κανένα στοιχείο που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Καλή κυκλοφορία, πίεση στη μπάλα, χώρους. Σήμερα χάθηκαν. Η Βέροια ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού. Έχουμε ένα ματς Κυπέλλου. Ήταν 25 μέρες με συνεχόμενα παιχνίδια αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για την εμφάνιση. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες για την εφιαλτική βραδιά. Δεν μένουμε εκεί. Το ποδόσφαιρο έχει χαρές και λύπες. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο σωματείο και πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να βγάλουμε άλλοθι γιατί θα μειώσουμε και την παρουσία της Βέροιας. Ο αντίπαλος μας κέρδισε δίκαια. Ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Θέλω να πιστεύω ότι κάναμε μια κακή παρένθεση. Ήμασταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο σήμερα και όταν δεν είσαι ανταγωνιστικός έρχονται μέρες που ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εσένα και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Για μας είναι ένα μάθημα. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινάμε από τα καλά στοιχεία που είχαμε έως τώρα. Πολλές φορές στην Ελλάδα είναι μαύρο ή άσπρο. Το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα γιατί κάθε τρεις- τέσσερις μέρες σου δίνει μια ευκαιρία. Γυρίσαμε πίσω αλλά οι βάσεις υπάρχουν. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο ο Παναθηναϊκός να γίνει όπως ήταν στο παρελθόν», είπε ο Ρότσα, ο οποιός απαντώντας σε ερώτηση για τις διοικητικές εξελίξεις, είπε: «Είναι ένα κομμάτι που δεν έχουμε καμία σχέση. Εμείς δουλεύουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα άλλα είναι εκτός και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη».

Γκιγιέρμο Πέρεζ Μορένο:
«Δουλέψαμε πολύ σκληρά όλη την εβδομάδα γι’ αυτό το παιχνίδι. Πιστεύω ότι μπορούμε να επαναλάβουμε την ίδια καλή εμφάνιση και σε άλλους αγώνες. Ήταν πολύ σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς σε αυτό το παιχνίδι, ώστε να ανέβουμε στην βαθμολογία ειδικά στον τελευταίο μας αγώνα πριν τις γιορτές. Είναι κοντά μας συνέχεια (σσ. ο Καλαϊτζίδης) και έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο να αλλάξει η ψυχολογία μας. Είμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο».

Διαμαντής Χουχούμης:
«Δεν ήμασταν σε καλή μέρα, η Βέροια έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και δίκαια νίκησε. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι, πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι του Κυπέλλου με την Προοδευτική και μετά τα Χριστούγεννα να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Η θέση που έχουμε δεν μας αρμόζει. Πρέπει να προσπαθήσουμε στο δεύτερο γύρο να βελτιώσουμε την κατάσταση».

Κενάν Μπαργκάν:
«Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, όμως δεν φοβηθήκαμε καθόλου. Δείξαμε πως χρειαζόμασταν και θέλαμε περισσότερο τη νίκη. Κάναμε περισσότερες ευκαιρίες, σκοράραμε τρία γκολ και πιστεύω πως αξίζαμε τη νίκη».

Στέργος Μαρίνος:
«Ήταν η χειρότερη μας εμφάνιση, πάνω που εκεί που δείξαμε να ανεβαίνουμε. Ήμασταν κατώτεροι του αναμενόμενου. Δεν αρχίσαμε το παιχνίδι, δεν το τελειώσαμε. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ένα μεγάλο συγγνώμη σε αυτούς που ήρθαν εδώ και γενικά στον κόσμο. Αδικούμε την ομάδα και τον κόσμο. Πρέπει στον δεύτερο γύρο να παρουσιαστούμε πολύ καλύτεροι, να φέρουμε την ομάδα στην πεντάδα και μετά όπου ψηλότερα γίνεται. Έχουμε τις δυνατότητες αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης